Дончић - десет утакмица, осам фаулова!

Словенац Лука Дончић не пуни колоне само поенима, скоковима и асистенцијама, већ свом тиму доприноси и фауловима – које не прави.

Кошарка 10.12.2017 | 13:30
Дончић - десет утакмица, осам фаулова!
Колико је битан за игру Реала у одсуству Серхија Љуља показао је на десет утакмица Евролиге после којих има просечан индекс 27 и скоро 20 поена по утакмици

Дончић је уз то и играч над којим је направљено чак осам пута више фаулова него што их је он направио за 275 минута на паркету.

За десет утакмица, Дончић је скривио само осам личних грешака, док је он фаулиран чак 63 пута, више од било ког другог играча у Евролиги. У последњих пет мечева Словенац је направио само два фаула, а у међувремену је играо против квалитетних бекова попут Кола и Грејнџера.

Против Црвене звезде није направио ниједну личну грешку, изнудио је десет, а убацио је 20 поена, с тим што није много ишао на линију за слободна бацања. Погодио је сва четири пенала.

На другој страни су били Тејлор Рочести и Џејмс Фелдин који су убацили 18, односно 10 поена, али су изнудили скупа само три фаула.

Невероватни Словенац ове сезоне можда постане и једини који је освајао признање за "Звезду у успону" и МВП признање Евролиге, а после десет утакмица је на добром путу да то и оствари.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар