СП - Обрадовић: Кукам само што нисмо дуже заједно!

Селектор Србије Љубомир Обрадовић рекао је да је његова екипа могла да освоји више бодова до сада на Светском првенству, али да је генерално задовољан.

Остали спортови 08.12.2017 | 08:15
СП - Обрадовић: Кукам само што нисмо дуже заједно!
Србија после четири кола има по две победе и нерешена резултата у Групи Д и у последњој утакмици те фазе Светског првенства састаће се са Јужном Корејом.

"Бодовни салдо је могао да буде и бољи, али у глобалу можемо и морамо да будемо задовољни. Задовољни резултатима, али и односу девојака према дресу, одговорности према рукомету. Немам никаквих замерки, осим мог сталног кукања што нисмо дуже заједно", рекао је Обрадовић.

Селектор је навео да његова екипа много ствари "исправља у кретању, трку", што је назвао "немогућом мисијом".

"Играмо последњу утакмицу са Корејом. Знаћемо резултате у нашој групи и групи са којојм укрштамо. Биће нам ситуација јаснија. Кореја је незгодан ривал. Победиле су Холандију, пружиле озбиљан отпор Немицама. Чека нас тежак посао. Оне су дисциплиноване, то морамо да учимо од њих и будемо још бољи. Чека нас захтевна утакмица. Победа нам доноси прво или друго место у групи. Гледали смо их уживо са Немачком и Холандијом, раније смо видели мечеве са Азијских игара", рекао је селектор.

Обрадовић је истакао да нема жељу када је реч о противнику у елиминационој фази шампионата, из групе у којој су, за сада, само Русија и Данска избориле пласман, а за остала два места бориће се Црна Гора, Јапан и Бразил.

"Немам жељу за осмину финала. Свака група је тешка. Која је лака? Тамо је ситуација још комплекснија него наша. Осмина финала донеће прави рукомет, јер никоме се не иде кући. Одиграли смо ове две утакмице у високом ритму. Имали смо неких грешкица, непредвиђених примљених лаких голова. Ако то исправимо, два-три гола, то је велика ствар. Математика чиста", рекао је Обрадовић.

Утакмица против Јужне Кореје играће се у петак од 20:30.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар