Још један скандал у Тужилаштву БиХ

Из Тужилаштва БиХ нестао је оригинал дневника који је о ратним збивањима у Коњицу, прије свега кад је ријеч о ратним злочинима над Србима, писао Миралем Мацић, некадашњи припадник полиције и Армије БиХ у Коњицу - рекао је, специјално за "Новости", адвокат Душан Томић, који је својевремено заступао породице оштећених, а затим и самог Мацића, кад је првобитно изашао из затвора.

Босна и Херцеговина 07.12.2017 | 10:27
Још један скандал у Тужилаштву БиХ
Томић подсјећа да је Мацић осуђен на 17 година затвора, јер је проглашен одговорним за убиство четворочлане породице Пунковић из Коњица.

- Дуго сам после тог суђења разговарао са Мацићем, који ми је у једном тренутку рекао да се покајао - прича Томић. - Рекао сам, ако је тако, напиши својом руком дневник и нека остане сведочанство о свему ономе што се догађало у Коњицу током рата и какви су злочини чињени, пре свега према недужним српским цивилима. Миралем је то и учинио, и то прецизно, јасно и са низ аргумената и детаља. И тај документ у виду дневника достављен је Тужилаштву БиХ.

Томић каже да је то практично свједочење, поред осталог, и о злочинима свих 13 осумњичених за злочине у Коњицу над Србима, којима је на захтјев Тужилаштва БиХ суд одредио притвор.

- Симптоматично је да је оригинал дневника нестао, а још у јануару 2012, кад је изненада у затвору Бусовача умро Мацић, тврдио сам и остајем при томе да је отрован, како не би и непосредно свједочио о злочину и злочинцима - каже Томић.

Одговорност
Миралем Мацић је у свом дневнику навео и своју улогу и одговорност у тим злочинима. Неко се добро потрудио да оригинал нестане, али у договору са поступајућим тужиоцем све ћемо учинити да валидност фотокопираног документа буде максимално вјеродостојна - каже Томић.

(Независне)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

КОНДОР

07.12.2017 09:31

ЈЕДИНИ НАЦИН ДА СЕ СПРИЈЕЦЕ ДАЉИ СКАНДАЛИ ЈЕ ИЗБОР ДАЛИДЕ БУРЗИЦ ЗА ГЛАВНОГ ТУЗИОЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.Н.

07.12.2017 14:47

Д. Бурзиц, није ни за главног кантоналног тузиоца, а камо ли за главног тузиоца Тузиластва БиХ. Прво, неспособна је, а друго, превисе је блиска Бакировој струји и СДА. Зар није оцито да се по Бакировој наредби обрацунава са кадровина СДА као сто је Амир З.и други.

Name

ауди

08.12.2017 08:34

И ви Бакира мијесате у све као вегету.Ја бих се ипак запитао ко је тад био на власти имислим да у све има умијесане прсте Лагумдзија иНиксиц. Ипак је бураз у питању.

Name

Грга

07.12.2017 09:33

Довољан разлог да Гордана Тадиц не мозе врсити функцију Главног тузиоца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

07.12.2017 09:38

Заступаш "оштећене", а послије тога њиховог убицу??? И овај Томић пук'о ко тромблон. Која камара глупости, боже сачувај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИСИ РАЗУМИО

08.12.2017 08:05

ТОМЋ ЈЕ У ДРУГОМ ПРЕДМЕТУ ЗАСТУПАО ОШТЕЋЕНЕ А У НОВОМ ПРЕДМЕТУ ЗАСТУПАО МИРАЛЕМА МЦИЋА КОЈИ СЕ ПОКАЈАО. ТО ЈЕ РЕЗУЛТИРАЛО ДНЕВНИКОМ МИРАЛЕМА МАЦИЋ, КОЈИ ЈЕ ДОПРИНИЈЕЛО НДАВНОМ ХАПШЕЊУ ЗЛОЧИНАЦА У КОЊИЦУ. БРАВО ЉУДИНО ТОМИЋУ.

Name

Корумпирана Славица Матијаш

07.12.2017 09:41

Куд ће већи скандал од тога што у Тужилаштву ради Славица Матијаш,ем корумпирана ем неписмена?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

08.12.2017 08:36

И онда се љутимо и питамо због цега и кога нису процесуирани злоцини над Србима.

Name

ДУСКО

07.12.2017 10:04

ДОБАРСИ АДВОКАТ САМО ПРИТИСНИ НЕРМИНА НИКСИЦА ОН ЗНА ЗА СВЕ ТО ИКОЈЕ САКРИЈО ТАЈ ДНЕВНИК НЕМОЈ ДОПУСТИТИ ДА ПРОЈДЕ КАО СА СЛУЦАЈЕМ ОРИЦ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

07.12.2017 10:33

Па какве има везе Нермин Никсиц са тузилаством бленто.

Name

ре Дарко

08.12.2017 08:40

Како да нема и брат му је један од осумљицени и приведени.

Name

ДОXА

07.12.2017 10:20

Није то никакав Скандал ако знамо да Срби раде тамо они су то мазнули само да дизу Тензије зиви били па видјели....

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИЈУКС

07.12.2017 10:31

Тацно. Владавина права у великој мјери мозе да зависи од Главног тузиоца у некој дрзави. Слиједом: Барасин, па Салиховиц, па сада скандали под Горданом Тадиц. Но, Далида Бурзиц је доказала на целу Сарајевског тузиластва да је другација од њих. Ако ВСТВ неце "Киксове у Стицају" или нека именује Далиду Бурзиц или нека сноси одговорности за досадасње промасаје, да њихови цланови не могу висе врсити правосудне функције!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

један

07.12.2017 10:41

Ста је цудно, нестајали су и сви важни и компромитујући документи за додика, цовића, бакира, итд.......легло лоповлука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То Тужилаштво

07.12.2017 11:41

Док год они сарађују са онима који не поштују одлуке уставног суда бих највећи су лопови....нема ништа од тужилаштва у коме су српски и хрватски кадрови заједно на истој страни а бошњачки на другој страни...потпуно је јасно ко управља тужилаштвом...политика....најгоре у свему што се сица користи у промотивне сврхе па сви подједнако трпе на све три стране....а главна банда рахат од проблема....

ОДГОВОРИТЕ
Name

сведок

07.12.2017 14:34

да ли после свих ових скандала градјани БИХ требају и могу да вјерују тузиластву БИХ.Ово је јасан доказ колико је та инстутција огрезла у криминал и они који раде у тој институцији једини нацин је смјенити све оне који су до сада радили јел овако не иде.Прво су нестале паре које су биле као депозит тј доказни материјал, сада ови докази у вези са ратним злоцином , низ предмета су свјесно и намјерно закљуцани у латицама како би наступила застара поступка и амнестија одговорних један у низу тих предмета је милионски сверц цигарета преко границног прелаза Стрмица, који предмет је сипа јос 2010 године јуна мјесеца доставила у рад и на поступање тузиластву БиХ, .Подсјецамо исти сверц цигарета је доводјен у финансирање подрске хаском оптуженику Анти Готовини, и није јасно да се БиХ институције стављају у заститу истих ратних злоциница умјесто да цијели слуцај расвјетле до краја како би јавности дали праву информацију о свему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОНАЛЛЛЛД

07.12.2017 16:14

ОЦИГЛЕДНО ДА СЕ ПРАВИ СЕЛЕКЦИЈА КО ЦЕ БИТИ ПРОЦЕСУИРАН ЗА НЕКО ДЈЕЛО А КО НЕ, ИЛИ СЕ ДОКАЗИ СИСТЕМАТСКИ УКЛАЊАЈУ СА КОНКРЕТНИМ ЦИЉЕМ И ЗАДАТКОМ ТУ НЕМА ОПРАВДАЊА АЛИ НИЈЕ ПРВИ ПУТ ОЦИГЛЕДНО .

Name

Вилена

07.12.2017 18:10

Каква дрзава,такво и правосудје. Заиста је срамотно да докази нестају у тузиластвима и судовима. Постоје поступци за утврдјивање одговорности упосленика ( наравно и судија и тузилаца),али..њих не политика довела у правосудје и ту све мора стати. И тако у круг.

ОДГОВОРИТЕ