Скулптура Вука Караџића

Бања Ковиљача-Познати наш режизеср Здравко Шотра, са професорком Недом Тодоровић поклонио је, јуче, Етно селу "Сунчана река", крај Дрине, у Бањи Ковиљачи,скулптуру Вука Стефановића Караџића, рад знаменитог академског вајара Рада Станковића.

Србија 07.12.2017 | 08:10
Скулптура Вука Караџића
Шотра је, годинам већ, један од најомиљенијих људи који долазе у Вуков завичај, не само у овој дестинацији, где су снимани важни делови његових ТВ серија, од "Греха њене мајке" до "Непобедивог срца".Власник "Сунчане реке", именовао је најлепшу плажу у овом крају Шотриним именом, што су,увелико, прихватили и овдашњи људи и гости који стижу са свих меридијана.

-Велики Здравко Шотра на љубав одговара са још већом љубављу и хвала му до неба што је овако врсно дело аутора, који је био пријатељ и сарадника Ивана Мештровића, даровао нама-каже Зоран Мирковић, власник "Сунчане реке".-Ово је велики дан за нас, за наш крај и радујемо се свим срцем.

Вукова скулптура ће бити постављена у средиште ове најпосећеније туристичке дестинације на обе обале Дрине.

(БН/В.Митрић)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Рођо

07.12.2017 09:36

Сваки Србин а и бошњак мора видјети ово ипак је Вук Караџић творац матерњег језика и једних и других,а Богами и трећих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин

07.12.2017 17:33

Мој Родјо па босански ријецник је изасао 200.година прије него српски.Надам се да цете имати храбрости да објавите коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Приједорцанин

11.12.2017 19:03

Заборавио си да нас информисес, на ком је језику писан тај рецник.

Name

Ре Приједорцанину

08.12.2017 13:51

Е нек си хим рехко,Хала ти цуфте.

ОДГОВОРИТЕ