АБА 2: Пораз Зрињског, Срби 2 од 1!

Зрињски био близу у Копру! Зрињски је био близу, али је мирна рука Тадеја Фермеа донијела седму побједу за Приморску.  Српски кошаркашки клубови остварили су две победе и пораз у осмом колу друге АБА лиге.  Цунами из Чачка поплавио Тиват! Тежак пораз Вршца у Рогашкој Слатини.

Кошарка 06.12.2017 | 23:28
АБА 2: Пораз Зрињског, Срби 2 од 1!
Приморска је у узбудљивом мечу у Копру савладала Зрињски, који има за чим да жали. Гости из Мостара су имали предност на 25 секунди до краја, али су у посљедњим тренуцима дозволили отворен шут Тадеју Фермеу који им то није опростио.

Приморска - Зрињски 67:64 (18:19, 13:17, 17:14, 19:14)

Зрињски је у првој четвртини изненадили домаћина одличним притиском на лопту и спољну линију, чиме су играчима Приморске "одузели" шут за два поена. Момци из Копра су за два поена покушавали само пет пута и били прецизни два пута, док су погодили четири тројке из девет покушаја. У одличној четвртини за Зрињски истакли су се Марко Шутало и Торион Брамит са по шест постигнутих поена.

У првој половини другог периода изабраници Јурице Големца су надокнадили заостатак и повели са два поена разлике, али се Зрињски на крилима Марка Рамљака експресно вратио у вођство серијом од 9:0, па се на одмор отишло при резултату 31:36 за Зрињски.

Трећи период је протекао у изједначеној игри у којој је Зрињски успијевао да одржи предност, па се у посљедњи период отишло са два поена предности за госте.

Играчи Приморске су, поенима Термеа, Чакаруна и тројком Јоксимовића посљедњи квартал отворили серијом од 7:0.

Зрињски је у имао предност на 25 секунди до краја, али су при резултату 64:64 на четири секунде до краја меча дозволили Фермеу отворен шут за три поена који је погодио за седму побједу за Приморске у овој сезони.

Српски кошаркашки клубови остварили су две победе и пораз у осмом колу друге АБА лиге.

Победили су Борац и Динамик, док је Вршац изгубио, после чега сва три српска клуба имају скор 5/3.

Борац је са 93:76 био бољи од екипе Теодо у Тивту, а најефикаснији били су Тодоровић са 26 поена и Мариновић са 22 и шест асистенција.

Динамик је на свом терену победио Цетиње са 72:66, клуб са Дорћола до тријумфа предводио је Милисављевић који је постигао 18 поена, док је Крстић убацио 15. Ратко Варда постигао је 12.

Вршац је као гост изгубио резултатом 95:72 од Рогашке, а најефикаснији у пораженом саставу био је Симеуновић који је постигао 17 поена. Некадашњи играч ФМП Данило Остојић убацио је 15 уз седам скокова за екипу из Вршца.

Сада нема дилеме - Борац игра све боље и јасно је да ће до краја сезоне бити најозбиљнији кандидат за улазак у елитни ранг Јадранске лиге! Трећа победа у последња четири кола то најбоље потврђују. А ова најсвежија стигла је на гостовању у Тивту, где је Теодо потопљен с убедљивих 93:76.

Утакмица је имала занимљив ток. Борац је већ средином друге четвртине имао комотних 13 поена вишка (45:32) и чинило се да је само питање тренутка када ће Теодо скроз посрнути. Али, домаћин је успео да се дигне, да узврати ударац и чак поведе почетком трећег периода. С тим да су изабраници Рашка Бојића имали више горива да направе још један велики удар, довољан за рутинску победу. 

Било је то почетком завршног квартала, када је серијом 14:2 потпуно уништила планове екипе из Тивта и стигла до победе. 

Борац је предводио Немања Тодоровић са 26 поена, док је Марко Мариновић убацио 22 поена, уз шест асистенција. Одличан је био и репрезентативац Илија Ђоковић са 16 поена (4/10 за три), али и седам ухваћених лопти. Код Теода најефикаснији је био Михаило Секуловићса 23 поена. 

Док је Борац лако прошао гостовање у Тивту, Вршац је прошао као "бос по трњу" у Рогашкој Слатини, где је домаћи састав славио резултатом 95:72. 

Митја Николич био је најбољи код Рогашке са 17 поена, док је на другој страни један поен мање убацио Ђорђе Симеуновић. 

АБА 2 ЛИГА - 8. КОЛО

Среда:

Сплит - Охрид 92:73
/Марчинковић 21 - Бери 26/

Приморска - Зрињски 67:64
/Зупан 13 - Шутало 15/

Теодо Тиват - Борац Чачак 76:93
/Секуловић 21 - Тодоровић 26/

Рогашка - Вршац 95:72
/Николич 16 - Симеуновић 17/

Динамик - Ловћен 72:66

Четвртак:

17.00: Босна - Крка

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар