ЕЛ: "Пионир", коначно!

"Срећан сам што се враћамо јер се овде имамо предност домаћег терена", рекао је тренер Црвене звезде, Душан Алимпијевић, пред меч са Ефесом - први у низу који ће бити одигран у мањој од две дворане.  Зашто се овој Звезди намеће притисак морања? Ни претходна генерација није играла четвртфинале. . .  "Ствара се притисак овој новој генерацији, на почетку новог циклуса, за нешто што ни претходна генерација на крају прошлог циклуса играла. После сјајних партија и трофеја Црвена звезда није играла четвртфинале Евролиге", подсећа Душан Алимпијевић.

Кошарка 07.12.2017 | 09:15
ЕЛ: "Пионир", коначно!
Не мали број навијача Црвене звезде уверен је да њихов тим има бар мало веће, а противнички бар мало мање шансе за победу када се игра у "Пиониру".

У клубу се у том смислу никада нису званично одредили, иако играчи црвено-белих (садашњи и бивши) нису крили да им амбијент Дворане "Александар Николић", у којој проводе највећи део времена током сезоне и која је доказано бучнија од веће и пространије "Арене" - више одговара!

Мит или чињеница - тешко је рећи, тек Кошаркашки клуб Црвена звезда донео је одлуку да до краја сезоне у Евролиги ривале дочекује на Палилули.

Тренер-дебитант, Душан Алимпијевић, срећан је због ове одлуке…

"Срећан сам што се враћамо јер се овде свакако пријатније осећамо. Овде имамо предност домаћег терена, овде тренирамо и природно је да пружамо добре партије. Победа би нам значила да потврди добар рад и да неке ствари долазе на своје место", рекао је Алимпијевић новинарима у Београду.

Звездини кошаркаши ће у петак од 19.00 играти против турског Ефеса у 11. колу Евролиге, у ком ће покушати да остваре четврту победу.

"Дочекујемо Ефес у добром налету. Трудимо се да наша игра добија праве контуре већ у овој фази такмичења и после Реала и Игокее наставимо мини-циклус. Атмосфера је увек боља када се побеђује", казао је Алимпијевић.

Српски клуб је у прошлом колу Евролиге направио велико изненађење победом над Реал Мадридом, а потом је уследио тријумф над Игокеом у регионалном такмичењу.

"Било је тешко вратити се после те победе у Мадриду која није обична, али смо успели то искористимо да поделимо минутажу против Игокее, да пробамо неке ствари са другим играчима и наставимо да се спремимо за ово што нас чека", рекао је тренер црвено-белих.

Алимпијевић је истакао да победе у Евролиги доносе лакше утакмице у регионалном такмичењу, али да му није јасно зашто се у јавности екипи намеће императив резултата.

"Веома спортски смо мотивисани, желимо и те како. Али, ствара се некакав терет овој новој генерацији, нешто што ни претходна на крају свог циклуса није играла. Звезда прошле године није играла међу осам, не видим зашто се то бреме намеће овој генерацији. Наше амбиције су пре свега везане за АБА лигу", казао је Алимпијевић.

По његовим речима, екипа Звезде напредује посебно због све бољих игара мађих играча и оних "из другог плана".

"Драго ми је јер се види напредак код играча, не само у кошаркашком смислу, већ и у сазревању, комуникацији, храбрости, па и у кошарци. Они су сада бољи него на почетку и Звезда ће играти све боље како наши играчи буду напредовали и ухватили континуитет добрих игара", рекао је Алимпијевић.

Када је реч о наредном противнику у Евролиги, Алимпијевић је рекао да га "чуде" резултати турског клуба с обзиром на то да има "моћан тим са добрим индивидуалцима".

Алимпијевић је додао да српски центар из Ефеса Владимир Штимац игра одлично ове сезоне и да је он један од оних на које мора да се обрати посебна пажња.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар