Хамилтону досадно у Ф1!

Жели гласније моторе, веће гуме. . . ! Шампион Формуле 1 Луис Хамилтон није задовољан болидима у Формули 1 и њеном (не)атрактивношћу.

Остали спортови 09.12.2017 | 08:30
Хамилтону досадно у Ф1!
Возач Мерцедеса је истакао да Ф1 не сме да има изговор за лошији звук мотора и мање спектакуларне трке у односу на своју нижу категорију Ф2.

Британац је од нових власника Ф1 зазражио да спорт учине "сировијим".

"Са возачке тачке гледишта, желиш да се тркаш блиско као у картингу. То је и даље најбољи начин тркања, јер возачи блиско прате један другог. Болиди од ове године су били бољи него икад. Верујем да тимови, Рос Брон и Чејс Кери (директор Ф1) раде напорно да следећа генерација од 2021. буде још сировија. Надам се да ће направити гласније болиде, да ћемо имати веће гуме. Шато је Џеки Стјуарт имао веће гуме у то време, а ми мање? Можда ће бити мања сила пријањања, можда можемо имати блиску трку", рекао је Хамилтон.

"Нема разлога да болиди ГП2 или Ф2 или како год желите да из зовете буду гласнији и боље звуче и имају боље трке, буду близу. То некако морамо направити и у Ф1, док је још увек бржа од осталих класа", додао је Британац.

Четвороструки шампион Ф1 је подсетио да је Ф1 иза бројних спортова, попут америчког фудбала, што се тиче популарности у свету.

"Сви имају мишљење о томе. Није у питању шта ја желим, али Ф1 је иза других спортова, а то је посебан спорт. Гледате НФЛ, фудбал, друге спортове који су глобално популарнији, мислим да Ф1 мора да достигне тај обим. Либерти је донео нове ствари ове године, док још уче о спорту и жељама навијача", закључио је Хамилтон.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар