Председник ОК Русије: Размотрићемо учешће на ЗОИ!

Председник ОК Русије Александар Жуков рекао је да је спортистима те земље потребно време како би размотрили да ли ће учествовати на Зимским ОИ у Пјончангу.

Остали спортови 07.12.2017 | 13:30
Председник ОК Русије: Размотрићемо учешће на ЗОИ!
Међународни олимпијски комитет (МОК) суспендовао је Олимпијски комитет Русије са Игара у Јужној Кореји, али је руским спортистима дозвољено да учествују на Играма.

Они ће моћи да се такмиче као неутрални такмичари, под називом "Олимпијци из Русије", без државне заставе и химне.

Жуков је навео да ће руски спортски званичници и спортисти разговарати и размотрити све опције пре доношења коначне одлуке о учешћу, али није навео када ће се тај састанак одржати. 

Двострука светска првакиња у уметничком клизању Евгенија Медведева није данас могла да каже да ли ће на предстојећим Зимским олимпијским играма учествовати као неутрални спортиста. 

"Разговараћемо још о томе, још је рано за таква питања", рекла је она. 

Руски председник Владимир Путин је недавно изјавио да би било понижавајуће да се спортисти из те земље такмиче без националних симбола. 

Почасни председник Олимпијског комитета Русије Леонид Тјагачев рекао је вечерас је би спортисти те земље требало да се такмиче у Пјонгчангу као неутрални спортисти. 

"Дозволите младим спортистима који се нису такмичили у Сочију да учествују, нека покажу да смо из Русије и да нисмо изгнаници", рекао је он.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар