СП: Рукометашице Србије жале за побједом!

Селектор Србије Љубомир Обрадовић рекао је да је задовољан данашњом партијом својих изабраница у ремију са Немачком на Светском првенству.

Остали спортови 06.12.2017 | 08:30
СП: Рукометашице Србије жале за побједом!
"Јако сам задовољан оним што су девојке приказале. Борбеност, жељу, хемију, али нисмо се извукли из повреда. Јована Стоиљковић се повредила, покушали смо са ровитом Андреом. Недостатак измене играчица допринео је изгубљеном боду. Могли смо да и изгубимо, али можемо бити задовољни. Девојке су изашле да покажу Немицама да смо ми ту који не презамо и желимо да победимо у сред Немачке", рекао је Обрадовић, преноси Рукометни савез Србије

Женске рукометне репрезентације Србије и Немачке одиграле су у Лајпцигу нерешено 22:22 (11:9) у трећем колу Групе Д Светског првенства.

Србија је повела седам минута пре краја првог полувремена и има је предност све до последњег минута меча када су Немице повеле. Бод Србији донела је Драгана Цвијић голом неколико секунди пре краја меча.

"Изгубиле смо један бод. Направиле смо доста грешака на крају, али битно је да смо освојили бод. Само да играмо нашу групу и биће добро. У групи је све отворено. Има много изненадјења, а и ми можемо бити једно од њих", рекла је капитен Катарина Крпеж Шлезак.

И десни бек Јелена Лавко сматра да је њена екипа могла до тријумфа.

"Могли смо да победимо. Било је пар грешака, последња од мене, али и пре тога. Морамо то да исправимо. Добро је по нас да се завршило како се завршило. Идемо даље, само позитивно. Нема музике у свлачионици, идемо даље, фокус је на Холандију. Само да извучемо поуке и да видимо како да се побољшамо за наредни меч", рекла је Лавко.

Наредни противник Србије на шампионату света је Холандија за мање од 24 часа.

"Сада нема 24 сата ни за тугу ни за радовање. Чека нас врло тешка утакмица. Сада ћемо видети какви смо и шта смо. Сутра. Српски менталитет. Желимо да се на прави начин супротставимо вицешампиону Европе", рекао је селектор Обрадовић.

Утакмица између Србије и Холандије игра се у среду од 15.30.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар