Руски новац за рушење ДНС-а

Милорад Додик није опростио Марку Павићу обарање пројекта продаје рудника “Љубија” Евгенију Зотову, власнику фирме “Исраели инвестмент гроуп” (ИИГ).

Република Српска 05.12.2017 | 20:26
Руски новац за рушење ДНС-а
“ИИГ” није никаква компанија из Израела, већ је ријеч о офшор фирми са Доминиканских острва.

Медији су објавили да иза бањалучке “ИИГ” стоје Исраели Инвестмент Гроуп – Оверсеас Инц са острва Комонвелт Доминика, „Топгреен“ д.о.о. Лакташи и предузеће „Лави“ д.о.о. Бањалука.

Народна скупштина, половином маја ове године, спријечила је продају рудника Зотову, а кључни су били посланици ДНС-а, који су, заједно са опозицијом, гласали против продаје “Љубије”. Недељко Чубриловић, потпредсједник ДНС-а, није гласао као и своје страначке колеге - био је суздржан.

Током вишемјесечне сапунице о продаји “Љубије”, која је претходила гласању, Павић је изјавио да му је Зотов пријетио.

Он је, крајем фебруара ове године, саопштио да трпи нападе “на свом огњишту и у својој земљи” и да, како је навео, треба да се пази "неког Зотова", само зато што има свој став и своје мишљење.
“Ако је фирма коју он представља, а каже да је то ‘Израели инвестмент груп’ иста као он онда је све јасно”, изјавио је тада Павић.

Продаја “Љубије” није била само економско питање, већ и стратешко питање: Да су Руски бизнисмени, који су стајали иза Зотова, купили Љубију, остварили би огроман утицај у цијелој БиХ.

Након што су изгубили “Љубију”, врло битну стратешку позицију, што јесте био велики пораз, исти су кренули у рушење ДНС-а и Марка Павића, заједно са Додиком.

Циљ је урушити ДНС до мјере да не представља значајну политичку снагу у РС, посебно не да буде кључни фактор који може одлучити о владајућој коалицији.



Напади на ДНС, који се највише огледају кроз бројне покушаје преузимања њихових одборника (посебно у Приједору, али и другим општинама), као и посланика, трају већ мјесецима. И неће се зауставити.

Цијела акција урушавања ДНС-а финансира се руским новцем; Главни организатори цијеле акције су Захар Прилепин и Михаел Зижигин, а Зотов је особа преко које се новац дотура у овај ентитет.

Уз то, свим оним који се покушавају превести из ДНС-а у комби партије које прате СНСД, примарно странку Ненада Стевандића, обећавају се значајне функције, велике своте новца и бројни други бенефити.

Павић је успио до даљњег спријечити одлазак четворице одборника ДНС-а (Приједор), али то није завршена прича, јер се и даље на њих “јуриша”; Као и на друге значајније функционере те странке, попут Мирка Совиља, директора приједорске болнице.

Медији су раније објавили да је за финансирање проруске странке у овом ентитету обезбијеђено 800 хиљада марака.

слободанвасковиц.блогспот.ба

Коментари / 52

Оставите коментар
Name

Клика

05.12.2017 19:40

Сзевандиц папак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

05.12.2017 20:47

Има ли гдје Жугића и његови пајташа адвокатића који отимају од народа. Само ти уступај предмете под надзором си !!!

Name

Борац

05.12.2017 21:34

Дошао ђаво по своје! Ко са ђаволом тикве сади о главу му се разбијају. Павић очито нема храбрости да се супростави Баји, јасно је да је много увучен у све и свашта а ова коалиција непрекидно и ради све и свашта. Павић очито још несхвата да га је Баја потрошио и да се једино може спасити својим отклоном од СНСД-а.

Name

антипапак

05.12.2017 22:29

Ако има неко да се "сруси" за добробит РС-а онда је то Додик. Он је РС вец економски урусио са неструцним радом и мафијаском структуром власт.

Name

***

06.12.2017 03:24

Борац, ако раскину с СНСДом,. а Београд и руски новац, омогуце СНСДу да опет побиједи, у коалицији с папцима, ДНС престаје постојати, то је проблем за Павица. И Цубриловиц му је такодје проблем, јер вофи рацуна о себи а не о ДНСу.

Name

Ух

06.12.2017 06:01

Зато је додик власник Делта Планет . Сналазљив цовјек.

Name

Гојко

06.12.2017 06:04

А јел ово новинар или видовита Зорка!?? Ха ха ха, смешно, јел гледа у грах или куглу?

Name

Ре "Борац" РАСПУЦХИН

06.12.2017 07:12

Кажете да је Павић "увучен" и да је "радио све и свашта" скупа са "бајом" и режимом "који је радио све и свашта". Па због чега би се ико од нас који смо противници режима нервирао због Павића и жалио за његовом судбином као и судбином његове партије? То што се они између себе сукобљавају је само због тога што би сви они да глођу кости напаћеном народу јер је само то преостало. Све остало су већ пождерали. Мени је једино симптоматичан наслов јер се ради о неколико људи са РУСким именима и презименима и њиховом новцу који нема никакве везе са државом РУСИЈОМ. Баји није проблем да нађе сумњиве "инвеститоре" са сумњивим капиталом јер је и сам из тог миљеа а , како Ви кажете , Павић је "јадан" увучен у мутне работе.

Name

јавни тужиоц

06.12.2017 16:33

Чмарко се накро у руднику гада на суд па на робију,ђубре најодвратније.

Name

Сељак

06.12.2017 19:29

Павић треба да схвати да секта не опрашта и да ће му натоварити велике проблеме Додик и банда.Хитно мора да прегледа странку и припреми озбиљну одбрану,прво у Приједору па онда и даље јер је иначе уништен.

Name

Нн

06.12.2017 22:05

Ено у шипову напустили ДНС. Погодите којој странци се прикључују. Павићу лагано те истискују. Тако и треба , прескуп си и пуно тражиш и узимаш.

Name

ДОСО ВАМ ЈЕ КРАЈ ПАВИЦИ

05.12.2017 19:47

Ма ви 10г на целу са Павицем вирите из Додиковог медзунозја. Свакодневно сте гледали и подрзавали униставање и пљацкање РС.Исто то вази и за Дзокица продо је српску за министарско мјесто, Павиц и Дзокиц ниста нису бољи од Стевандица-бар њега знамо као љигавца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајевица

05.12.2017 20:47

Да хоце мало стати на крај и овом Поповицу из Лопара сто је директор терме,и он се понаса као да је Рите-Угљевик његова дједовина. А око њега све сами академици са приватних факултета који су са 2.2 просјеком заврсили основну сколу. Поздрав напаценом народу и када додју избори нека мисли својом главом...

Name

Јарић Арагоста, САС Прибој

05.12.2017 22:13

Тако је Мајевица. Поповиц је најгори хоштаплер и пљачкаш. РиТЕ Угљевик ће завити у црно, кадар ДНС. Само га Павић држи, сви остали у ДНС су против њега и он ће и бити узрок цијепања ДНСа који СНСД жељно ишчекује. Живи били па видјели, ДНС ће се поцјепати око РиТЕ Угљевик....

Name

Мајевица

06.12.2017 11:26

Тако је. Зиви били па видјели то цијепање цим прије да се уклони тај диктатор са Рите,он ни на паркингу Рите-а незна да заведе ред а камоли у фирми...

Name

тако је

06.12.2017 17:41

Павић ускоро се сели на Пашинац,а Поповић је студиро у Новом Саду 14 година остало је приватно докупио.

Name

Цонтра

05.12.2017 19:48

“Недељко Чубриловић, потпредсједник ДНС-а, није гласао као и своје страначке колеге - био је суздржан”. Ово је врло симптоматично у цијелој овој причи...Од тада је Чубро и отворено и све више постао Бајин играч а све мање Павићев летач. Лични Чубрини интереси су у питању. Обећана му је конкретна цифра, а о колико је милиона ријеч, наћи ћу начина да дојавим Васковићу и он ће то најбоље у етер гурнути. Углавном, ускоро ће све бити јасније. Ипак, није ми намјера да овдје браним Павића - вишедеценијског Бајиног капиталца и сарадника у многим нечасним радњам у доношењу накарадних закона који нас све коштају. СНСД секта + ДНС ублехе = сигурна пропаст Српске и њених људских, природних и сваких других ресурса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

05.12.2017 20:59

Од ријеци до ријеци - 100% си у праву. Хазар Ливне (Пантелија Топаловиц) неце одустати од отудјења Рудника.

Name

МАРКО

06.12.2017 06:52

ЦОНТРА У ПРАВУ СИ .ТО ЈЕСТ БЛИЗУ СИ ЧУБРИЛОВИЋ ЋЕ ДОБИТИ И ЛОВУ И ПОСЛОВЕ ЧУБРИЛОВИЋЕВИ КАМИОНИ И БАГЕРИ УВЕЛИКО РАДЕ ПО СРПСКОЈ А ПАВИЋЕВИ КАМИОНИ ЛЕЖЕ У ПРИЈЕДОРУ НАКОН ШТО СУ ИЗВУКЛИ И ЗАДЊУ ПАРУ ИЗ ОПШТИНЕ И ТОПЛАНЕ НАСИПАЈУЋИ ПУТЕВЕ И ПРЕВОЗЕЋИ ДРВА ЗА НОВУ ТОПЛАНИ .ФИКТИВНИМ РАЧУНИМА И НОРМАЛНО СКИДАЈУЋИ ЈАЛОВИНУ У РУДНИКУ ОМАРСКА ДОК СУ ЗА ТО ВРИЈЕМЕ РАДНИЦИ И МАШИНЕ ОД РУДНИКА БИЛИ НА ЧЕКАЊУ АЛИ ТО ЈЕ ЗА ИСТРАГУ ОВДЕ ЈЕ ПРОБЛЕМ ШТО ВАСКОВИЋ ПРАВИ ОД ПАВИЋА ЖРТВУ А НЕ ПИШЕ ДА СУ ПАВИЋ И ДОДИК ЗАЈЕДНО ОВУ ЗЕМЉУ У ЗАДЊИ ПЕТНЕСТАК ГОДИНА ОПЉАЧКАЛИ И ОЈАДИЛИ .НЕКО ВИШЕ А НЕКО МАЊЕ,ВАСКОВИЋ ИЛИ НЕЗНА ИЛИ ЈЕ НЕШТО ДРУГО У ПИТАЊУ ШТО НЕ ИСТРАЖУЈЕ КОЛИКО ЈЕ ПАВИЋЕВО БОГАТСТВО САМО У ПРИЈЕДОРУ СРБИЈИ ЦРНОЈ ГОРИ БЕЧУ НИЈЕ ПАВИЋ НИКИ ПАТРИОТА КАО НИЈЕ ДАО ДА СЕ ПРОДА РУДНИК .НИЈЕ СМИО ЗА ЖИВУ ГЛАВУ ЈЕР ТАД БИ СЕ ВИДЈЕЛО ДА ПРЕКО МИЛИЈАРДУ МАРАКА ОТУЂЕНО ПРЕКО РУДНИКА ОМАРСКА У ЧЕМУ ЈЕ ПАВИЋ БИО ГЛАВНИ АКТЕР А НА ШТЕТУ ОПШТИНЕ ПРИЈЕДОР И Р СРПСКЕ ЗАСЛУЖИО ЈЕ СТАРИ СМ... ЈОШ ПУНО ГОРЕ

Name

Ре Марко

06.12.2017 09:17

Чорокало зна Васковића поодавно, можда су они нешто договорили..а зна се да је он Павићев човјек.

Name

Q7

05.12.2017 19:51

ДНС лоповска странка...гори су и од СНСД-а...Несиц и компанија... Павицев (тим за рекетирање)!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има ли ико нормалан

06.12.2017 06:47

Има ли ико нормалан у овој држави да коначно ухапси ток Каја МГ минд, заједно са Тегелтијом који немилице краду народне паре и уништавају државу, ту им помаже Ненад Нешић који уз њихову сугласност уништава јавно предузеће Путеви Републике Српске , а за то има подршку и Павића то јест Днс -а, поред тог криминала хитно ухапсити Жељка Ковачевића разваљује Електропривреду пунећи своје џепове и своје породице , И све директоре Днс треба похапсити јер су јавна предузећа приватизовали , то Је Днс !!!!

Name

Подрска

05.12.2017 19:55

Треба маxималну подрску дати Зотову да унисти ову секту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рет

05.12.2017 21:13

ста хоце ови западни ДНС плаценици. Хоцете у НАТО да вас опет бомбардују осиромасеним уранијумом?

Name

АЛТЕРНАТИВА

05.12.2017 21:17

Стевандиц је доцекао својих 5 мин и Он је алтернатива и мозда сад даје боље услове па ови из ДНС ПРЕЛЕТЕ И НАКУПИ НА ИЗБОРИМА 3-5 ПОСЛАНИКА.И ОНДА ДНС ОДЕ У ИСТОРИЈУ.ПОСТАНЕ МИНИСТАР ТАКО СЕ ПОСТАЈЕ ПРАВИ ИГРАЦ

Name

чињеница

05.12.2017 21:48

да је др Стевандић озбиљан играч дуго времена. А да Уједињена Српска расте то је неминовност.

Name

Ре чињеница

05.12.2017 22:45

Такодје је ружно писати сам о себи, нарцисоидно...а то води у психопатију.

Name

Ре Ре цињеница

06.12.2017 07:32

Назалост цовјек је одавно психопата и нарцис :( закљуцак из лицног опазња у директним контактима и разговорима

Name

чињеница

06.12.2017 08:04

Поздрав из Посавине.пс 14.12.

Name

Марко Сарајево

25.12.2017 11:18

Понуди доказ за своје тврдње, па ће ти неко повјеровати у небулозе које говориш!!?? Од Каје нема бољег привредника и човјека у овој Босни и Херцеговини, распитај се мало шта људи једе хљеб захваљујући њему, шта је из сиромаштва подигао и сл.

Name

когде

05.12.2017 20:45

највеци проблем у ДНС је Цубриловиц који ради за лопова додика . Павиц треба да оцисти Цубриловица и пистави нове људе . Тацка. инаце му странка оде у пропаст. И друго, ако не улози лову у кампању и праве људе, дзаба му све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козомара

05.12.2017 20:46

Васковић све описа пљачке осим Гатачке термоелектране.Дај мало и то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре козомара

06.12.2017 07:33

Тамо нема висе ста да се писе све је опљацкано јос само да хрвати узму своје и могу кљуц у браву и полако де се исељавају :(

Name

Мира К.

05.12.2017 21:46

Чубриловић је од Баје добио налог да га Стевандић стално мијења и млати оним чекићем у скупштини. Вала и нека је. Чубро је ионако не зна водит скупстину. Стварно це бити упамцен као најгори председавајуци Нсрс у њеној историји. И зато му треба помоц додика а Додик фаворизује Стевандица који то одлуцно ради. Е сад, зато се Цубро мора додворит Додику али је доктор вец заузео повољнију позицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

05.12.2017 23:16

па Чубро је говефо које није знало ни скупстину водити.

Name

Реља

05.12.2017 22:40

Одласком неких ДНС у Приједору би само ојачао и још више оснажио. Како никако да позову праве карике ДНСа, ако хоће да га сруше. Павић послије овакве писаније испада само јачи. Побједио је Додика и Зотова а ево и Стевандића јер од преласка 4 одворника нема ништа. Ни Совиљ неће нигдје, паметан је он чова, уз Марка су му леђа најсигурнија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ништа ново,

06.12.2017 09:06

све болнице. мед.центри, клинике, домови здравља, амбуланте, ординације.., у дебелој були су. Никада више љекара у политици, а никада горе стање у здравству. И не само у здравству. На граници катастрофе, апокалипсе. Ваљда је ту чвориште проблема и кључ рјешења.

Name

БОБА

05.12.2017 22:53

ВАЖНИЈЕ ОД СВЕГА ТОГА ЈЕ КОЛИКО ПРИЈЕДОРСКА БОЛНИЦА ГРЦА У ДУГОВИМА .ТО БИЛО ЈЕ НА БН ТЕЛЕВИЗИЈИ.ДА ЛИ ГА ЈЕ ГОСПОДИН ПАВИЋ ШТИТИО НАРАВНО ДА ЈЕСТЕ .СВАКО ЛЕТИ СВОМЕ ЈАТУ МИСЛИМ НА СОВИЉА И СТЕВАНДИЋА НАЈОДВРАТНИЈЕГ ЛИКА УЛИЗИЦУ ШТО СЕ РИЈЕТКО РАЂА КАРАКТЕР ИСПОД НИВОА.ПОЗДРАВ ВАСКОВИЋУ ЛЕГЕНДИ НОВИНАРСТВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааа

06.12.2017 11:53

Е Бобо, јел' и ти знаш ко је Захар Прилепин?

Name

зелени Билећа

05.12.2017 23:28

Прегоните у кометарима. Препоручујем да погледате у четвртак у десет на вече Забрањени Форум и нашег Лазаревића са осталим предсједницима партија. Кад њега чујете уживо, онда се одређујте према разним Стевандићима. Надам се да је поштено?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

05.12.2017 23:48

Васке, шта би са Проинтером, м:тел и Гранд траде, Приједорпутевима или Интегралом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само да багра сиђе са власти

06.12.2017 01:35

Ма стару фукару Павића свакако треба рушити, довољна је чињеница да је у коалицији са главним криминалцем Додиком. А народ, памет у главу, нека пази како ће у будуће гласати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

06.12.2017 05:51

Баја Зотов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Труле је да трулије не може бити

06.12.2017 06:24

Не зна се ко је од кога већи гад у политици. Зато је овако како је. Фуј, гаде ми се . Није ни чудо што младост бјежи одавде , јер не може да поднесе ове смрадове који само своје гузице гледају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПД Б

06.12.2017 07:01

БОРБА ИЗМЕЂУ ДУДУКА И ЧМАРКА КО ЈЕ БОГАТИЈИ. ОБА У ЋУЗУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пишите ћирилицом

06.12.2017 07:42

Ово је само тезга гдје се продаје магла у најлон кесама црвени кмера. Њима треба само ваш глас, ништа више, и ништа више осим магле добити нећете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааа

06.12.2017 11:51

"Главни организатори цијеле акције су Захар Прилепин ..." ????!!!! Па добро Васковићу побогу, знам да си стручњак за импресионирати неуке и необавјештене али гдје нађе баш Захара Прилепина !?? Зар је заиста тако тешко укуцати име у претраживач и сазнати ко је у ствари З.Прилепин. Воимјаоца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

06.12.2017 13:10

ЧИТАЛА САМ И ТЕКАКО ЖИВИМ ПУНОМ ПАРОМ МЕНЕ СВЕ ЗАНИМА .КЊИГЕ ЗАХАРА ПРИЛЕПИНА СУ ЕКСТРА ИЗМЕЂУ ОСТАЛОГ "ГРЕХ".БРАВО ЗА МОГ ДРУГА СА ПОРТАЛА ЖЕЛИМ МУ СВАКО ДОБРО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааа

06.12.2017 13:30

Па дај онда, 'леба ти, реци овом Васковићу којег обожаваш да се не бламира оволико потежући Захарово име у контексту неког Марка Павића и осталих муња.

Name

додо

07.12.2017 07:14

Годо изгубицес изборе без марка павица недајга русити немас довољно папака нити подрепа једино акоси купијо изметбеговица потурицеонда мозес алалити павица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моје мисљење

07.12.2017 07:52

ДНС и треба срусити. Јако пуно стете су направили. Знају да без коалиције с њима СНСД не мозе форимирати влас и само то користи да уцјењује. При том само траже функције о које ће се окористити и никад ни за ста нису одговорни, јер је сва одговорност ипак на СНСД. Мозете ме критиковати колико хоцете, али ја залим за великом коалицијом СДС-СНСД. Само то би било у интересу РС и тако би се ове мале паразитске странке елиминисале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страх

08.12.2017 08:03

Бојим се да је и ово производ заједницке стратегије Додика и Павица. "Брину се они за народ", као и др Стевандиц-"Хипократ".

ОДГОВОРИТЕ