Ле Талек: Увијек идемо на побједу!

Не размишљамо о ремију! "Ако победимо пролазимо даље, а ми желимо да победимо", јасан је штопер Црвене звезде.

Фудбал 06.12.2017 | 08:15
Ле Талек: Увијек идемо на побједу!
Ближи се четвртак и утакмица одлуке ко ће уз Арсенал из Групе Х у шеснаестину финала Лиге Европе.

Црвена звезда или Келн?

Напетост међу навијачима српског представника је велика јер су "јарчеви" у последње време подигли форму и после три узастопна пораза успели да савладају БАТЕ и Арсенал.

Дамијен Ле Талек, међутим, каже да не осећа притисак.

"Никада не осећам притисак, заиста. Свакој утакмици приступам подједнако озбиљно, свака ми је важна. Наравно, мечеви у европским такмичењима код свих изазивају веће интересовање. У овом тренутку, чујем доста људи који причају о томе како Звезда 25 година није дочекала пролеће у Европи и сада су све очи уперене у нас. Наши навијачи очекују много од ове генерације јер имамо заиста велике шансе да прођемо групну фазу. Сигуран сам да ћемо сви на терену дати све од себе како бисмо на крају меча славили наставак европског пута", изјавио је француски штопер за клупски сајт.

Иако је минулог викенда ремизирао са трећепласираним Шалкеом (2:2), Келн је и даље без победе у Бундеслиги, а упркос боду на тешком гостовању, тренер Петер Штегер је добио отказ, па гости у Београд долазе предвођени досадашњим стратегом омладинског тима, Штефаном Рутенбеком.

"Нама може да представља проблем то што је Келн променио тренера. Увек је тешко против екипе која има новог шефа стручног штаба јер сви играче желе да му се докажу и да се представе у што бољем светлу. Може се рећи да је форма Клена у успону, играли су 2:2 са екипом Шалкеа која је заиста одличан немачки тим. Сигурно нас очекује тешка утакмица", упозорава Ле Талек.

Звезда је у Немачкој победила "јарчеве" 1:0, али ће им у четвртак (21.05) бити довољан и реми. Сјајна одбрана - која је у претходних пет утакмица Лиге Европе капитулирала само два пута - улива наду да ће гости тешко доћи до гола.

"Много нам значи што смо примили најмање голова, то значи да цела екипа игра одлично. То што је наша одбрана тако добра је заслуга целог тима, у свим линијама играмо одлично и зато и можемо да се похвалимо тако малим бројем примљених голова. Морамо да наставимо у истом ритму, ако будемо играли како смо и до сада сигуран сам да ћемо проћи групну фазу".

Адут црвено-белих биће и публика...

"Навијачи су заслужили победу јер нас заиста од првог дана шампионата подржвају. Ми смо једна од ретких екипа која има ту привилегију да се на сваком терену на коме игра осећа као код куће, јер нас наши навијачи прате где год да играмо. Зато им се и захваљујем после сваке утакмице, мислим да је то нормално. Сигуран сам да ће и у четвртак бити пун стадион и да ће нам навијачи приредити утакмицу за памћење. Време је лоше, температура је јако ниска, Келн нема добре резултате иза себе, даће све од себе да победе и зато су нам наши навијачи још потребнији. Играмо увек на победу, не размишљамо о нерешеном исходу. Нећемо размишљати о резултату меча у Лондону, не морамо да се осврћемо на њих. Ако победимо пролазимо даље, а ми желимо да победимо", јасан је Звездин штопер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар