Објављен списак страних агената

Руско министарство правде објавило је данас списак страних медија, укључујући Радио Слободну Европу и Глас Америке, који ће се у Русији сматрати страним агентима, што би могао да доведе до укидања њихових акредитација за улазак у руски парламент.

Свијет 05.12.2017 | 12:43
Објављен списак страних агената
Објављивање регистра услиједило је у тренутку повишених тензија Wасхингтона и Москве због државних медија, наводи агенција АП.

На списку се налазе и Идеална стварност, Кавкаска стварност, Кримска стварност, Татарско-баширска служба Радија, Сибирска стварност и Фактограф, наводе руски медији.

Шеф комисије Савјета Федерације за заштиту државног суверенитета Андреј Климов изјавио је да се списак, засад, неће ширити.

Руски медији јављају да би новинарима тих медија могао бити забрањен улазак у Савјет Федерације.  

Руска државна телевизија РТ прошлог мјесеца је регистрована у америчком Министарству правде као страни агент под притиском владе САД. Русија је одговорила усвајањем закона који омогућава влади да означи медије као стране агенте.

Статус страног медија може добити сваки страни медиј који се финансира или има имовину у иноземству.

Савјет Федерације предложио је у понедјељак да се америчким новинарима укину акредитације за улазак у парламент, а о тој мјери ће се одлучивати наредних дана.

Портпаролка министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да су нове мјере одговор на, како је навела, напад на РТ у Америци. Она је навела да њено министарство неће укидати акредитације страним новинарима како их не би ометало у раду.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

055

05.12.2017 11:55

Нисам за недемократске методе,али лопове,шпијуне и смрадове треба кажњавати као што су то чиниле османлије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боско буха

05.12.2017 12:56

Држава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојица

05.12.2017 13:19

Тако је све новине и агенције које су против и критикују Путина одмах забранити,каква слобода медина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија из Зворника

05.12.2017 13:30

А колко је унас спиуна издајника петоколонаса нико не говори па погледајте људи само коментаре гдје се велица Америка Енглеска Евопска Униа и призива ју се да додју коднас рјесавају проблеме то је веле издаја гдје су спискови војна опрема вуцјаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

07.12.2017 07:19

Шта којекакву страну гамад брига за наше локалне природне љепоте и наша локална природна богатства као и спонтано локално помирење људи код нас послије рата? Ваљда би временом сами дошли до себе да нас не гњаве којекакви туђи утјецаји.

Name

слушалац

07.12.2017 07:14

Познати су ми радио Слободна Европа и Глас Америке. Није ваљда да су они толики западни шпијуни?!

ОДГОВОРИТЕ