ФИБА ранг листа: Србија 2017. завршила на 3. мјесту!

Американци као и до сада неприкосновени. . .

Кошарка 06.12.2017 | 12:30
ФИБА ранг листа: Србија 2017. завршила на 3. мјесту!
Кошаркашка репрезентација Србије завршила је 2017. годину на трећој позицији ФИБА ранг листе! Светска кошаркашка организација избацила је поредак за децембар, на коме у самим врху нема промена. Прво место у даље убедљиво држи селекција Сједињених Америчких Држава, док су други Шпанци. 

У ТОП 10 променило се то што су Литванци и Бразилци скочили за по позицију, односно што су Аргентина и Аустралија назадовале за по једно место. 

Највећи напредак на новој листи забележила је репрезентација такозване државе Косово (+10), а највише је пала Нигерија (-6). 

Србија је у првом делу квалификација забележила две победе, против репрезентација Аустрија и Грузије.

Међу првих десет није било много промена, Француска је на четвртом месту,Литванија је напредовала за једну позицију и сада је пета, Аргентина је шеста,Словенија седма, селекција Хрватске осма, девети је Бразил који је напредовао три позиције, док је десета селекција Аустралије.

Највећи скок направила је репрезентација такозване државе Косово која је са 96. места "скочила" на 86, док је за пет позиција напредовала репрезентација Сирије.

Највећи пад је забележила селекција Нигерије, која је "пала" са 26. на 32. место.

Систем бодовања за ФИБА ранг листу доста је компликован и у највећој мери зависи од кош разлике којм губите или добијате. То је основни разлог што Американци увек имају велику предност у односу на прве пратиоце...

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар