Милан добија нове газде!

Кинези пукли, улазе Арапи или Американци?! Кинеска прича се ближи крају. . .

Фудбал 10.12.2017 | 00:00
Милан добија нове газде!
Амбициозни кинески пројекат за оживљавање Милана пуца као мехур од сапунице. ГаздаЈонгхонг Ли се превише залетео са парама које нема и како стоје ствари, ускоро ће морати да прода акције Милана, а врло вероватно ће то бити већински пакет. Већ се шушка и о именима нових власника...

Контроверзни кинески бизнисмен Јонгхонг Ли је прошлог пролећа био на челу конзорцијума који је преузео Милан за 740.000.000 евра од Силвија Берлусконија. Кинези су на челне функције поставили италијанске директоре Масима Мирабелија и Марка Фасонеа којима су у прелазном року дали одрешене руке да потроше близу 230.000.000 евра како би Милан вратили макар у Лигу шампиона и тако добили стабилан извор прихода.

Међутим, кинески план је на стакленим ногама. Новац који су уложили у преузимање клуба и куповину појачања је већим делом био позајмљен од америчког фонда Елиот којем клуб треба да исплати 303.000.000 евра до октобра следеће године. А без пласмана у Лигу шампиона - што је у овом тренутку извесно - то ће бити јако тешко...

Зато су Кинези принуђени да продају део или чак већински пакет акција како би убризгали новац за враћање позајмица и дугова. Из лондонских финансијских кругова је процурила вест да су на видику нови инвеститори. Још се не зна њихово име, али италијански медији откривају да је реч о моћним Арапима који имају много сопственог новца за разлику од Кинеза и спремни су да уложе у Милан.

Међутим, они нису једини. Једна велика америчка грађевинска компанија је заинтересована да уђе у Милан и прузме га, под суловом да Росонери од града добију зелено светло за изградњу сопственог стадиона. Зато је Милан већ почео преговоре са градским оцима о могућности да напусто Сан Сиро и добије локацију за нови дом који би градили Американци и касније кроз приходе од стадиона вратили уложени новац.

Једно је извесно, са Кинезима не иде... Они су имали своју шансу, заиграли рулет и потрошили су новац који нису имали. Сада морају да се чупају, а славном клубу прети нови период неизвесности.

Постоји танка нада да се Милан докопа Лиге шампиона кроз освајање Лиге Европе, али у то мало ко верује... 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар