ЛЕ: УЕФА о Звезди и Партизану послије 6. кола!

"Дисциплинци" УЕФА ће одлуку у поступцима против Црвене звезде и Партизана донети након последњег кола Лиге Европе.

Фудбал 04.12.2017 | 20:35
ЛЕ: УЕФА о Звезди и Партизану послије 6. кола!
Пре тачно десет дана УЕФА је покренула дисциплинске поступке против Црвене звезде и Партизана због наводних испада навијача, а одлуке у овим случајевима и евентуалним казнама нећемо знати до завршетка групне фазе Лиге Европе.

Из УЕФА је за наш портал потврђено да још увек нису одређени датуми саслушања у овим случајевима, те да ће одлука "највероватније бити донета после 6. кола групне фазе".

То аутоматски значи и да не постоји било каква опасност од "затварања" стадиона Црвене звезде за кључни меч Лиге Европе против Келна (четвртак, 21.05), док су у Партизану уверени да у овом случају не постоје елементи за оштрије санкције од новчане.

Против Црвене звезде је дисциплински поступак покренут због "расистичких испада навијача" у Белорусији, када су навијачи црвено-белих истакли транспарент подршке генералу Ратку Младићу, што је стављено на терет и навијачима Партизана, с тим да се за меч против Јанг Бојса истражује и употребе пиротехнике и разгласа, блокираних степеница на трибинама, као и то што су неакредитовани новинари били на терену.

УЕФА је претходно Партизан казнила са два меча без присуства навијача због инцидената на мечевима против Будућности и Олимпијакоса, а онда и новчано за пропусте на сусрету против Скендербега, иако су из табора црно-белих добили уверења да је меч "организован перфектно".

Црвена звезда је такође кажњавана у овој фази такмичења Лиге Европе и то за гостовање Келну када је због "недоличног понашања навијача" платила цех од 15.000 евра.

Такође, УЕФА је после петог кола Лиге Европе покренула дисциплински поступак и против руског Зенита чији су навијачи такође имали транспарент подршке генералу Ратку Младићу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар