''Аца трица'' још једном о ЕП: Све се промијенило 14. августа...

Бивши хрватски селектор открио с ким је и када био проблем у репрезентацији, али не и какав и поручује шта га боли. . .

Кошарка 05.12.2017 | 21:30
''Аца трица'' још једном о ЕП: Све се промијенило 14. августа...
Хрватска кошаркашка јавност још понекад дискутује о елиминацији са Еуробаскета, када је национални тим после правог дебакла од Русије спаковао кофере и вратио се са још једног такмичења без медаље.

Александар Петровић, који је напустио клупу селекције после тога, покушава да архивира то такмичење, јер је већ преузео нови посао селектора Бразила, и добро му иде (остварио је две победе), али, очигледно, да постоје "нерашчишћене" ствари.

"Да, догодили су се Руси... Швед уништи Томаса у отварању, па промашимо осам слободних бацања у трећој четвртини, они су побегли, ми се распали. Али и даље тврдим да смо се за ту утакмицу припремали боље и темељније него за било коју другу на турниру", открио је у разговору за германијак.хр Петровић и тачно навео када је дошло до "куршлуса".

"У Клужу је изгледало да је све у реду, није било никаквих проблема. Негде у та три слободна дана, приликом преласка у Истанбул, прегорео нам је чип. И још један детаљ - тачно знам који је дан на припремама битно утицао на ту утакмицу, на те Русе, који нас је дан пореметио. До 14. августа све је било идилично, након тог дана Дарио Шарић је дигао брану у односу на остале играче, па и на мене. До тада је био лидер репрезентације у сваком погледу, не само на терену. Знам шта се догодило, али не желим да причам о томе. Нека Дарио каже", остао је загонетан бивши селектор Хрватске.

Рекао је Александар Петровић и шта га још боли...

"Током две године водио сам репрезентацију у 31 утакмици. Нико није имао никакве примедбе што се тиче 30 утакмица, спорна је само она 31. То је мој крст, носим га, и носићу га и даље. Али ако се мало дубље загребе, поставља се питање да нисмо сви заједно мало превише критични према Аци?"

Многи су Александру Петровићу замерали на томе какву је селекцију играча направио за Еуробаскет, наводећи да је било можда превише старијих. Он сматра да је, сходно свим околностима, водио најбољи састав који је имао на располагању.

"Па није Еуробаскет такмичење на којем се у репрезентацију уводе млади играчи, и унапред се жртвује резултат… Одеш са најбољима и покушаваш да оствариш најбољи могући резултат. Не може Еуробаскет да буде припрема за квалификације!", јасно поручује Петровић.

Хрватска јавност сматра да је као последица тога стигао катастрофалан учинак на старту квалификација за Светско првенство 2019. године, у којем је Хрватска уписала два пораза - од Холандије и Италије. Упитан да прокоментарише дебакл репрезентације под вођством новог селектора Ивице Скелина, Петровић је јасно рекао: "Није ми ни на крај памети, нисам причао три месеца, па зашто бих сада?"

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар