Сити има среће? Не баш...

Некад био “Фергие тиме”, сад је Стерлингово царство! Немогуће се бранити против њих… Четврту утакмицу заредом Грађани су победили у финишу и очигледно да то није случајност.

Фудбал 04.12.2017 | 20:15
Сити има среће? Не баш...
Манчестер Сити је ударио још једну рецку, изједначио премијерлигашки рекорд по броју победа и у сјајном расположењу дочекује градски дерби наредне недеље у којем врло вероватно може да реши питање титуле. Јер ако Грађани савладају Манчестер Јунајтед и побегну на 11 бодова разлике, заиста је нереално очекивати да ће их неко стићи до краја сезоне…

Оно што посебно говори о доминацији Гвардиолине чете је самопоуздање са којим играју. Последњи пут нису победили још 28. августа, када су играли нерешено са Евертоном. Три и по месеца траје терор Грађана у свим такмичењима. Забележили су 20 узастопних победа, 13 у Премијер лиги чиме су изједначили рекорд, а на четири последња меча су показали снагу карактера и вере у себе пошто су до победа долазили головима у финишу меча, односно у последњих десет минута.

Нешто што је било карактеристично за најславније дане  Манчестер Јунајтеда у времеАлекса Фергусона. Јунајтед је тада ломио ривале головима у финишу, а та појава је добила и надимак - “Фергие тиме”, односно “Фергијево време”. Јунајтед је тим головима ломио ривале и правио кључне кораке ка трофејима. Сада то ради Сити…

“Волео бих да смо раније решили питање победника, али то је Премијер лига. Чуо сам за 'Фергие тиме'. Нисам тада био део Премијер лиге, али сам пратио. То показује и наш тим сада. Никада се не предајемо. Разумем и не осуђујем тимове који искључиво желе да се бране. Онда је још теже напасти их. Чак и такве ситуације нам омогућавају да учимо и нападамо на различите начине. Против Хадерсфилда је било тешко, а и Вест Хем је играо на исти начин. Против Саутемптона сам мислио да нећемо постићи гол, али сада против Вест Хема сам био убеђен да ћемо успети. Вест Хем није желео да игра фудбал, одуговлачио је, тако да је само требало да будемо стрпљиви”, каже Пеп Гвардиола.

Неко ће рећи да имају среће, али више је у питању шаблон… Ривали углавном бирају да се бране и чекају шансу из контри и прекида, а ако га дају онда играју класичан бункер. Оно што импонује код Ситија је да Гвардиолини играчи на паниче, не губе веру у себе и играју са самопоуздањем као да су убеђени да ће сигурно постићи гол. Као Фергусонов Јунајтед некада…

На последња четири меча, Рахим Стерлинг је донео победу против Фајенорда у 88, против Саутемптона у 97. и против Хадерсфилда у 84. минуту меча. Давид Силва је јуче постигао победоносни гол у 83. минуту против Вест Хема. Стерлинг је у 97. минуту погодио и за победу у Борнмуту на почетку сезоне, а пре тога у 82. минуту за бод против Евертона.

Манчестер Сити је у Премијер лиги ове сезоне постигао девет голова после 81. минута меча и захваљујући њима освојио девет бодова. Примера ради, Манчестер Јунајтед је постигао 11 голова у истом периоду, али су они значили само два додатна бода. Чак пет од тих девет Ситијевих голова је дао Стерлинг, по један Агуеро, Сане, Делф и Давид Силва.

Многи би рекли: Тако се осваја титула… 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар