СП - Обрадовић пред Њемачку: Имамо право на оптимизам!

Селектор женске репрезентације Србије Љубомир Обрадовић рекао је да његову екипу чека тешка утакмица против Немачке, за коју је навео да је "ривал по мери".

Остали спортови 04.12.2017 | 17:30
СП - Обрадовић пред Њемачку: Имамо право на оптимизам!
"Добро смо почели првенство и настављамо даље. Битно је да нема повреда, да су девојке спремне за оно што нас очекује. Чека нас тешка утакмица са Немицама, а онда још тежа са Холанђанкама, за коју нећемо имати ни 24 сата да се спремимо", рекао је Обрадовић у најави утакмице.

Србија ће после две победе на почетку Светског првенства, у трећем колу Групе Д играти против домаћина Немачке.

Обрадовић је навео да је утакмица против Немачке важна "из много разлога".

"Поставља се питање и првог места у групи. Имамо право на оптимизам, али не могу да кажем да ћемо победити у оба дуела. Девојке су концентрисане, желе и хоће да пруже максимум. Веома је битан однос према игри и наравно резултат", казао је Обрадовић.

По његовим речима, Немачка има "добру и стамену" одбрану, као и "доста добрих решења у нападу".

"На нама је да све то осујетимо, да се спремимо на најбољи начин. Да парирамо тим нападима и надјемо повољне ситуације у нашем нападу", навео је селектор.

Рукометшаица Марија Обрадовић рекла је да репрезентација Србије жели да победи у свакој утакмици.

"Немачка жели да после 10 година поново додје до медаље, а спомињу и златну. Природна је то жеља пред домаћом публиком. Међутим, имамо више квалитетних бекова од њих. Лепо је бити део репрезентације, а верујем да ће бити још лепше када наставимо серију победа", рекла је Марија Обрадовић.

Утакмица против Немачке играће се у уторак од 18.00 у Лајпцигу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар