Ухапшено лице с потјернице

Служба за послове са странцима открила држављанку Хрватске за којом је расписана Интерполова потјерница, коју су припадници МУП РС ухапсили и предали у надлежност Суда БиХ.

Босна и Херцеговина 04.12.2017 | 11:24
Ухапшено лице с потјернице
Проводећи појачане оперативне мјере контроле кретања и боравка странаца, инспектори Службе за послове са странцима су открили безбједносно интересантно лице на подручју Бања Луке.

У поступку који је провела Служба за послове са странцима с циљем утврђивања законитости боравка у БиХ, те оперативним радом и провјерама, лице је идентификовано као С.Р, држављанка Републике Хрватске, за коју је утврђено да се налази на међународној потјерници, коју је  Интерпол Монако расписао због почињеног кривичног дјела организовани криминал и тешке крађе.

По прикупљеним сазнањима, страна држављанка је предата Министарству унутрашњих послова Републике Српске које је исту лишило слободе и спровела Суду БиХ, ради провођења екстрадиционог поступка.

Страна држављанка се доводи у везу са безбједносно интересантним лицем којем је Служба за послове са странцима изрекла мјеру протјеривања и стављања под надзор у имиграциони центар Службе, ради кршења имиграционих прописа и утврђивања идентитета, обзиром да исти не посједује идентификационе документе, саопштено је из Службе за послове са странцима.

(БН) 

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар