Званично: Келн отпустио тренера пред Звезду!

Фудбалски клуб Келн објавио је да је сменио тренера Петера Штегера, четири дана пред утакмицу са Црвеном звездом.  Званично: Смењен Штегер, тренер омладинаца води Келн у Београду! За Јарчеве почиње нова ера!

Фудбал 03.12.2017 | 15:45
Званично: Келн отпустио тренера пред Звезду!
"Наша је обавеза да покушамо све да опстанемо у Бундеслиги. Надали смо се да то може да уради Петер. Упркос позитивном резултату против Шалкеа, више нисмо убеђени у то", рекао је председник клуба Вернер Шпинер за клупски сајт.

Како је објавио немачки клуб, са Штегером је споразумно раскинут уговор, а екипу ће до зимске паузе водити тренер млађих категорија Келна Штефан Рутенбек. 

Келн је последњи на табели немачког првенства са само три бода, а Штегер је смењен дан после ремија са Шалкеом 2:2 у Гелзенкирхену. 

Штегер је водио Келн од јула 2013. године, а прошле сезоне је тај клуб заузео пето место у Бундеслиги. 

Најављено - учињено!

Екипа Келна остала је без тренера, након што је Петер Штегер одлучио да после четири и по године сарадње напусти клупу немачком тима.

Келн је и званично потврдио писање медија да је Штегер у суботу првотимцима саопштио ту одлуку и поздравио се са њима, споразумно раскинувши уговор који је истицао 2020. године.

Екипу ће до зимске паузе преузети Штефан Рутенбек, тренер младе екипе Келна, јер је заједно са Штегером одлуку да напусти тим донео и његов досадашњи помоћник Манфред Шмид.

"Наша одговорност је да покушамо да учинимо све како бисмо остали у лиги. Донедавно смо веровали да ћемо то успети заједно са Петером Штегером и његовим тимом, али, упркос позитивном резултату против Шалкеа, нисмо више убеђени у то. Одлучили смо да је сада важно да променом тренера стимулишемо екипу, иако је то била веома тешка одлука за нас", истакао је председник Келна Вернер Спинер.

Они се у Бундеслиги налазе у веома незгодној позицији. Последњи су на табели са само освојена три бода из 14 утакмица, што им је најлошији старт у историји клуба.

У Лиги Европе су у повољнијој ситуацији. Бодовно су изједначени са Црвеном звездом и евентуалном победом у Београду, у четвртак, изборили би пласман у шеснаестину финала тог такмичења.

Келн у Бундеслиги до зимске паузе очекују још три кола, а осим важног дуела у Лиги Европе у Београду предстоји им и утакмица осмине финала националног Купа, опет против Шалкеа у Гелзенкирхену.

Келн ће у четвртак од 21.05 играти против Звезде на стадиону "Рајко Митић" у Београду у последњем, шестом колу Групе Х Лиге Европа. 

Немачки и српски клуб имају по шест бодова и победник те утакмице пласираће се у наредну фазу. Нерешен резултат одговара Звезди, у случају да БАТЕ Борисов не победи Арсенал у Лондону.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар