Казна 6000 КМ за цигарету у кафеу

Казне за власнике угоститељских објеката у Српској за сваку запаљену цигарету у кафићу, ресторану или клубу досежу и до 6. 000 марака, док ће за пепељаре на столу морати искеширати и до 3. 000 марака.

Босна и Херцеговина 02.12.2017 | 09:15
Казна 6000 КМ за цигарету у кафеу
Ове казне, које се односе и на остала затворена јавна мјеста у Српској, уврштене су у Нацрт закона о заштити здравља становништва од дуванских и осталих производа за пушење, који би ускоро требало да се нађе пред посланицима Народне скупштине РС.

Према овом законском рјешењу, које је објављено на сајту Министарства здравља и социјалне заштите РС, казну од 3.000 марака неће избјећи ни конобар, који госту дозволи да запали цигарету у локалу. Поштеђени неће бити ни ако буду имали пепељару на столу.

"Казном од 200 до 600 КМ биће кажњен и гост који запали цигарету на забрањеном мјесту. Надзор над примјеном овог закона, између осталог у угоститељским објектима, вршиће комунална полиција", наведено је у законском рјешењу.

У нацрту стоји да ће министар у року од годину од дана ступања на снагу овог закона донијети правилнике о условима за одређивање просторије намијењене за пушење.

"Биће донесен и правилник о садржају и начину извјештавања, али и облику и садржају ознака о забрани продаје и забрани пушења", наведено је у нацрту, у којем су истакнуте казне и до 15.000 КМ за увознике, произвођаче, продавце и друге који долазе у контакт са дуваном, дуванским производима, као и електронским цигаретама у случају да се не придржавају упутства.

Становници Српске, а посебно угоститељи остали су затечени казнама. Предсједник Удружења радника угоститељства и туризма у РС Жељко Татић истакао је да одговорни ништа неће постићи на тај начин.

"Нови закон, ако буде усвојен на основу овог нацрта, биће немогуће спровести. Због тога ћемо од надлежних тражити да се дефинише могућност да се власници објеката до 50 квадрата могу сами опредијелити да ли ће њихов локал бити за пушаче или непушаче", казао је Татић.

Огорчење није крио ни ратни војни инвалид Мирко Василић, који, како каже, да не може замислити дан, а да са пријатељима не попије кафу у једном оближњем кафићу.

"Пушим 20 година и никад ми нико у кафани није рекао да не смијем запалити цигарету. Не могу замислити кафу без најмање двије цигарете. И замислите, мене овако прикованог за колица колеге ће морати да изводе из кафане по ко зна колико пута, а напољу температура испод нуле", казао је Василић.

С друге стране, много је више оних становника који поздрављају забрану пушења у затвореним јавним мјестима.

"У стамбене зграде, хотелске собе и сличне просторије треба увести и сензоре, као што је случај у земљама Европске уније", прокоментарисала је Ивана Т. из Требиња.

На приједлог Републичког педагошког завода и Института, у школама РС, како је наведено у нацрту, биће спровођен обавезни наставни план и програм који садржи теме из области превенције употребе дувана, дуванских и осталих производа за пушење.

"У свим васпитно-образовним установама на видном мјесту треба да буду истакнути постери или други едукативни материјали који садрже текст или слике који указују на штетност употребе дувана", стоји у нацрту.

Неке од забрана:

Пушење у заједничким просторијама стамбене зграде.

Продаја дувана и цигарета у продавницама и киосцима који се налазе у склопу здравствене, васпитно-образовне, спортско-рекреативне или установе културе.

Продаја слаткиша, играчака и других производа у облику цигарета који су намијењени дјеци.

Продаја и поклањање цигарета млађим од 18 година.

(Глас Српске)

Коментари / 88

Оставите коментар
Name

Пусац

02.12.2017 09:17

Само овако рекламирате цигарете.То је доказано из Искуства ЕУ.Сто висе забрана веца продаја.Ако бринете о насем здрављу у ста искрено сумљам Засто не забраните продају цигарета и то је то.А не да нас овако угњетавате,да морам кафу пити напољу.И са само једном казном сваки угоститељски објекат језатворен и нај мање 3 људи на бироу за запосљавање.И засто конобару казна? Неце се туци са гостом који запали цигарету а нема пепељаре на столу и има истакнут натпис за забрањено пусење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миро

02.12.2017 10:26

Браво На коментару...

Name

Реалност

02.12.2017 10:54

Свима је као жеља да уђемо у ЕУ или да идемо да радимо у ЕУ.Тамо је стандард да је забрањено пушење у угоститељским објектима и сви то поштују па и наши људи који тамо раде или бораве туристички.Дебилизам је да власници бирају да ли ће у локалу бити дозвољено пушење јер би сви изабрали као до сада.Закон је добар и до сада једини нормалан који ова власт доноси.Што се тиче продаје то је исто као у ЕУ и само треба још изједначити цијену.

Name

КС

02.12.2017 11:31

КОНАЦНО...ја због пушача не могу нормално да попијем кафу у кафићу.Оно је страшно колико се усмрдим од дима

Name

Неушач

02.12.2017 11:54

Пушење у ресторану је мени равно прдњави. Замислите само како би било да се не устручавами и да прдимо колико нас дебело цријево носи. Па то би било атастрофа иста као и када ови некултурни са цигаретама даве непушаче. Издвоји се насамо па пушите колико вам воља.

Name

ццц

03.12.2017 09:55

Тако је. Но, ово није први, а ни последњи у низу блентавих закона на овим просторима. Нико не спори да је пушење нездраво, да у затвореним просторима трпе непушачи итд. , али угоститељи ће имати драстично смањен промет, јер им ниједан пушач неће учи у локал због ове забране.Такоше, овим законом се прави дискриминација, јер се пушачима ускраћују одрешена права, па макар и штетна по њихово здравље. Држава се иначе не брине за своје грађане,јер нам ускраћују права на : рад, лијечење и уопште права на шивот достојан цивилацијским тековинама, па је ово законско рјешење крајње лицемјерно. Попвраћа ми се од ових "на врху" који нас , на разне начине, угњетавају.

Name

Браво за закон

03.12.2017 17:30

Доста висе нарусавања здравља непусацима и деци. Не могу да удјем у кафиц јер ми гардероба смрди на дим!

Name

цупс

02.12.2017 09:28

Идиотлуку нема краја

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.12.2017 10:04

А у свици није идиотлук

Name

Запад за ре.

02.12.2017 12:01

У Свици скоро сваки угоститељски објекат има просторију за пусаце. Сједис у куци И паметујес.Изадји мало ..

Name

МК

02.12.2017 09:29

НАШИ ИДИОТИ НЕЋЕ СПРОВЕСТИ ТАЈ ЗАКОН ЗБОГ СВОЈИХ ЛИЧНИХ ИНТЕРЕСА ЈЕР ТО ЈЕ ДИРЕКТАН УДАР НА БУЏЕТ А САМИМ ТИМ И ЊИХОВЕ ЏЕПОВЕ.ДРЖАВА КАО НАША НАЋУ ЋЕ НАЧИН ДА ИМ СЕ ГРАЂАНИ И ДАЉЕ ТРУЈУ САМО ДА ЊИМА НЕ МАЊКА ПРИХОДА ОД ПОРЕЗА.ТАКО ЋЕ У ОВОЈ ДРЖАВИ И ДАЉЕ ДА СЕ ЉЕНЧАРИ ПИЈЕ И ПУШИ ПО НАШИМ БИРТИЈАМА .НЕМА ПОТРЕБЕ ДА СЕ ВИ ПУШАЧИ СЕКИРАТЕ.ЗА ХЉЕБ СЕ И НЕМОРА ИМАТИ АЛИ ЗАР ДА СЕ НЕ ПОЈАВИТЕ У КАФИЋУ ПА ТО ЈЕ ТРАГЕДИЈА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.12.2017 10:05

Ста прицас какав удар

Name

Гробари Милици

02.12.2017 17:49

А сто вас боли курав сто ми пусимо?О каквој е.у.прицате и где је то осим на аеродромима забрањено пусити?Педери,лезбусе,наркомани,педофили,сви имају своја права само се на пусацима идркавате стоко а покрали сте милијарде...

Name

Непусац

02.12.2017 09:29

Идеја је изванредна али су казне несразмјерне. Комотно их могу стрељат јер це оврха унистити и оно мало породица које зеле остати да зиве у земљи. И јос несто,а ста са пепељарама од 1000км у згради владе у Б.Луци? Ко це их покупити и донијети куци да се небаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро

02.12.2017 09:49

Супер то неће важити за Бијељину јер је дир ком полиције Мићин кум, а Мићин син је недавно отворио кафић тако да семберци не сикиркки.те се...

Name

ре

02.12.2017 10:15

Немој ти да се бринес за пепељаре у згради владе РС , овај закон вази само за стоку ситног зуба

Name

Алкохолицар

02.12.2017 09:53

Ово је уведено вец годинама у цитавом цивилизованом свијету. Непуси се висе у затвореним просторима и промет у кафицима и кафанам се није смањио. Надам се да це се ово и код нас спроводити и казне наплацивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Француз

02.12.2017 12:28

Ја зивим у француској и могу ти реци да је се дупло смањио .. Угоститељ сам и то потвдјујем .. Због тога су њемци у неким републикама дозволили у локалима од мање од 70 м2 да се пуси поново ..Например у Баден wуртенбергу

Name

поп

02.12.2017 14:08

Далеко смо ми од цивилизације брате мој код нас су кркани на власти.

Name

мини

02.12.2017 09:53

Није казна, него је ово Нацрт закона. Не зна се ни да ли це бити усвојен закон!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

02.12.2017 09:53

Слазем се нај паметније до сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босан@ц

02.12.2017 09:58

Изгледа да се крај неупитно примице и да нема висе новаца у дрзавној каси. Ста цемо сад...удри по народу. Сразмјерно овим идиотским казнама требало би за сваку проновјерену или погресну отросену марку ( народну ) вјесати. У том би се слуцају могао овај приједлог о казнама срдацно прихватити. До када висе да нас полуписмени с купљеним диплома дивљих скола .ебу у здрав мозак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

02.12.2017 10:17

Празна КАСА. Као у средњем вијеку у комбинацији са комунистима послије другог Свјетског рата. Класицни харац и дно-дна владара...Цаса це прелити, али ко доцека....

ОДГОВОРИТЕ
Name

још веће казне

02.12.2017 10:59

Свака цаст на закону. Додју у кафић наруче кафу коју пију сат времена а уз кафу испуше по пет цигарета немозес од дима нормало сједити. Нек пију кафу и пусе цигарете код своје куће и у кући, а не да трују не пушаче.

Name

За овога”још веће казне”

03.12.2017 11:22

Дебилу један по ком закону ти мораш у кафић?Тебе би ја казнио.Не пусис не пијеш осим кафица јутарња ко фол да будеш видјен.Од таквих нема угоститељ вајде,а онај сто пуси он и пијуцка он и троши тј.дрзава кроз дажбине од њега има користи.Ви непушачи сте педерцици мамини и татини,глумци бескорисни.

Name

@За овога”још веће казне”

03.12.2017 17:34

Па куд це веци дебил од тебе? Гледас како ти новац гори под носом, зуте ти прсти, зуби, смрди ти гардероба? Кладим се да и пред децом пусис, трујес њихова плуца? Ко си ти да забранис некоме долазак у кафиц?

Name

даће бог

02.12.2017 10:27

Да се заштите грађани којима смета дувански дим .Невидим шта је са заштитом животне средине,бацања смећа по улици,лагања народа...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим-ман

03.12.2017 21:42

А ста је тек са директним изливом канализације директно у ријеке и потоке? Ускоро ЕУ поставља сензоре за откривање разних материја фосфата у притокама Сави. Пола градова нема механизам за пречишћавање отпадних вода и рециклазу отпада. А када крену дневне казне за ово за опстине нећете се ви овог пушења на јавном мјесту ни сјетити, то ће бити један мали проблемциц.

Name

Маxо

02.12.2017 10:32

Само треба да власник кафица и сл. бира дали је објекат за пусаце или није и ако је видљиво да је за пусаце онда непусац не треба да улази а генерализовати да нигдје не смије да се пуси је глупост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

02.12.2017 10:33

Подржавам забрану пушења на јавним мјестима. Коме се трује нека пије кафу код куће и нека дими до миле воље. Због чега бих ја као не пушач морао да удишем дувански смрад. Чуј који тазлози. Не могу без кафе. Па пиј је код куће прикане и биће ти јевтиније него у кафићу. А још можеш да димиш ко ћиро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалитиц

02.12.2017 10:57

Ајте молим вас немојте ви да цувате мој зивот од дима. Сацувајте ви мене и остали народ од зељка цвијановица и ду дек муна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

www

02.12.2017 12:10

Па чпвече не цувају они законом твој живот, ти итако пусис и трујес се. они треба овим законом да сачувају мој живот да ме ти не трујес својим димом, да и ја имам право доци и попити кафу на јавном месту. А ти у својој кући направи себи гасну комору ако хоцес твоја куца није јавни простор. Мој отац је пусио у куци кад сам ја био дете од дима се није видело ниста, ја сам данас родитељ и јос увек нимогу да разумем како је могао тако несто радити сопственој деци деци.

Name

ре www

03.12.2017 17:31

Теби оцито нико не долази у госте куци.

Name

Лука

02.12.2017 11:11

Нема везе са цигаретама али има са злоупотребом и евентуалним митом који це се сигурно десавати.Дрзао сам ноцни бар у околини Бијељине.И једном приликом су 2 "ревносна"полицајца упали у локал,дали балон госту који је оцигледно био припит,наравно алкотест је показао да је под дејством алкохола,и мени као власнику су писали казну 500км,а конобару сто је слузио пијаног госта,300км!Људи,вјерујте да ником није било јасно у локалу ста се десава!Али мени је две било јасно али нисам хтио да попустим.Сигуран сам да нико никад није цуо за слицну ситуацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нека су

02.12.2017 12:00

Браво за закон, надам се да це бити проведен у свим локалима. Пусац сам али бураз у затвореном простору пусити је без карактера.. а посебно се радујем за оне опстинаре сто пусе по канцеларијама диљем Босне.... позз из ТЗ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поздрав Из Сведске

02.12.2017 12:09

Јос мало и бицемо јаца дрзава од Свајцарске свака цаст за насе политицаре тако се води и воли своја дрзава,велика подрска само тако наставите најбољи сте на свијету цијелом,мислим да це мо брзо и Норвеску пестици по неким податцима цујем да смо је вец престигли,једина замјерка ако се мозе тако назвати мислим да казне требају бити веце јер ста је 3 или 6 хиљада на насу плату од 400 или 500км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смокер

02.12.2017 14:31

У цетири зида па труј сам себе...

Name

Браво

02.12.2017 12:26

Добра вест

ОДГОВОРИТЕ
Name

Француз

02.12.2017 12:33

Срамота ! нестаде нам оно мало слободо које смо имали спрам остатка европе .. Ста је следеце ... ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

02.12.2017 12:58

Жељка баш навалила да нам га продужи за још 113%. Ови из владе су тотално ненормални! Мисле да ће са понеком казном напунити буџет, а затвориће све кафане и кафиће, остаће без акциза за дуван које им доносе огромне паре, на жалост не за здравство него за плате. Најбоље је да забране и остале загађиваче: термоелектране, аутомобиле, пећи на дрва, угаљ и нафту. Ваљда би прво требало створити услове за пушаче, не мисле ваљда да ћемо паузирати док они не направе просторије за пушаче и сл. Од ових генијалаца ме баш ништа не може изненадити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чаруга

03.12.2017 08:21

А ста мислис да прво застите нас непусаче с обзиром да до сада смо морали по ресторанима и кафицима удисемо вас СМРАД

Name

хахахха

02.12.2017 13:22

Баш супер,кафане под кључ,а то што производе ракијетину у сваком ћошку и сви пијани и луди пола их шпајзари на славам се лоче као у паклу трт милојко.Давно сам се повукао у свој свијет посао кућа,штедим своје паре а и нерве не посматрам гомилу будала преждераних и олоканих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Попије Се Помало

02.12.2017 15:44

Разлика измедју пусаца и пијанца је у томе сто пијанац не трује никога осим себе а пусац и себе и онога до себе.

Name

Вила

03.12.2017 10:55

Браво!

Name

Митар Гачић

02.12.2017 13:45

Ја сам непушач,али морам се ставити у улогу пушача.За вријеме рата,борци су могли бити без хране,а цигарета не.Кад држава каће? ми се боримо за здравље наших грађана,то је лаж.Замислите да је моја мајка родила 10 дјеце и сви живи и здрави,а отац је био велики пушач и никоме није сметало.Данас је овом државом завладала бијела куга,и на овај начин хоће да униште и оно мало што је остало на овој планети.Многи кажу неможемо с пушењем у Европу је..ла Вас та Европа у којој се поштује само геј параде,склапање бракова мушко с мушком,женско с женском,разне лејзбејке и све што неваља долази из те ваше је..ене европе.Пустите људе да нормално раде,живе и стварају своју породицу,онда ћете бити прави да волите своју државу,а законе оставите по страни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чаруга

03.12.2017 08:29

Из те ј...ене Еуропе у б и х долази висе новца него сто ви произведете у б и х па ти види колико је лосе у тој ј...еној европи како је ти зовес

Name

Рада Маус

02.12.2017 14:01

Тако и треба свака цаст у свим.земљама је тако засто не бих и у БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еј мој Митре...

03.12.2017 20:35

Сваста ти надроби.Процитај јадо па се засрамоти своје глупости.Проблем је сто неце да те пусте с ланца па да те какав синтер скока, ха,ха,ха.

Name

коцкица

02.12.2017 14:06

Забраните дуван да се продаје трујете нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxxx

02.12.2017 23:12

Кајде ви непусаци ста дробите.колико је људи умрло сто непије и непуси.ма доста зајебанција ја цу пусити где ми је цеиф а кад је био рат сваком борцу су давали по стеку цигара мјесецно.испаде да тад нису биле цигарете стетне а сад јесу.која будаластиња

Name

пензиц

02.12.2017 14:09

ја незнам који це угоститељ наставити са радом после оволиких казни,једна казна и катанац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

02.12.2017 15:23

УВЕДИТЕ ЗАБРАНУ КАО И ОСТАЛЕ ЗЕМЉЕ.ПОДИГНИТЕ АКЦИЗЕ.У КАФАНАМА СЕ МАЛО И ПИЈЕ И ЗАЛАЗИ.У РХ ЈЕ 60%КАФАНА ЗАТВОРЕНО ЗИМИ ЈЕР НЕЦЕ НИКО ДА УЂЕ.

Name

Ооооо

02.12.2017 14:54

Бозе хвала ти, напокон несто паметно да процитам. Мислим да је ово под неким притиском ЕУ , јер то насе кафендзије никад не би дозволиле. Наравно ту мислим и на остала пусења у затвореном простору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

02.12.2017 15:48

Пардон! Пушење у затвореном простору може да буде врло квалитетно, посебно ако је извођач радова по струци непушач. :)

Name

Но пасаран ко и све друго

02.12.2017 15:16

Наравно да треба забранити пушење у ресторанима. Али, напоменућу само неке од забрана које се не поштују. Дјеци се у кафанам и продавницама дозвољава куповина и тоћење алкохола иако је то забрањено и истакнуто на видном мјесту. Дјеци се такође дозвољава коцкање и клађење, иако је забрањено. Дјеци је такође дозвољено да до ситних сати сједе у кафићима. Даље: не издају се фискални рачуни а требало би, зар не? Не пријављују се радници, а требало би. Значи, дође инспекција да провјери да ли се пуши, а не провјерава јесу ли радници пријављени. Ништа лаше него наћи такве, јер их већина није пријављена. Зашто? Па зато што су власници локала блиски власти или и сами учествују у њој. Како онда то спровести. За почетак , мислим да би довољно било да забраните пушење у здравственим установама. Јер тамо кроз облак дима морате да се пробијате до здравља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нагорно Карабах

02.12.2017 15:22

Народ вози возила на лозу,грију се на мрки угаљ и кокс.Навеце не смијес изаци напоље од смрада а као проблем су пусаци.Ови паразити утриповали да су европски парламентарци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

02.12.2017 15:44

Ови непушачи су у рангу педер популације. Само још фали да организују некакав "прајд" и поносно на чистом ваздуху ћумурају кроз плућа отрове из топлана и дизел мотора. :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибар

02.12.2017 15:54

Можда је овако боље. Региструј кафић за непушаче и кафић за пушаче, па нека омладина и стари сами изаберу гдје ће? Мада сам ја као пушач, за забрану цигарета уопште и наравно кладионица, али ја сам и за то да некако ови што знају око струје, то на одређено вријеме забораве. Шта мислите да нема струје, бар једно 20-30 година, док се природа не очисти и људи не освијесте и науче цијенити живот и природу коју бесомучно уништавају. Значи, чиста природа, све мирише, пијеш сваки поток, нема фабрика, маму им јебем, ради се да се прехрани и обуче, сједи у кући навече, жене плету и везу уз свијећу и лампу, ђед савио онај меки херцеговачки дуван. Он и баба причају неке лијепе приче, једе се здрава храна, сви су наспавани, млади брачни парови рано лијежу, па дуга ноћ, посљедица се зна, дјеце као дрва. Сва дјеца здрава и нормална,, нису нервозна, не пиште и плачу за сваку ситницу, (не) мајке не припремају дијете од седам година да буде пинкова звијезда. Не гоне "кучке" да би истакле себе, да им мале кћерке учествује годину дана до три по ноћи, у такмичењу гдје Гоца Тржан смијући се рже као коњ, све ширећи ноге, јер је давно изгубила стас и образ, остали јој само шклобутови око паса. Она већа нису гурава и ћорава од буљења у рачунар и мобилни ,нема кладионица, поново момци почињу на причу стартати дјевојке, идила, оно што се каже, зар не?

ОДГОВОРИТЕ
Name

свака част

02.12.2017 17:12

Треба забтанити пусење и на улицама.

Name

Непушач за пушаче

04.12.2017 12:34

Рибаре, човјече, ироничан си али свака ти је на мјесту. Некад син није пушио пред оцем иако је и сам већ био отац. Некада си имао пуно посла па ниси стизао да "запалиш". Некада су људи часно гајили дуван, без хербицида и тотала.. Замисли! Тотал! Отров. Некада си бирао друштво. Према томе и локал.

Name

www

04.12.2017 16:43

Ај не лапрдај

Name

РЕ WWW

04.12.2017 18:38

Гледај овог примитивца са дна каце,

Name

плитки

04.12.2017 21:45

Због оваквих као што је www нас и називају глупи босанци.

Name

Буби

02.12.2017 18:26

Права одлука!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А славе..

02.12.2017 18:30

А шта је са пушењем на славама..?? Има ли шта у закону о томе? Сезона је слава, па би требало знати, да се гријешило не би. Какав је став цркве о пушењу на славама, и то би ваљало на вријеме знати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДИЛ

02.12.2017 19:05

Наравно да треба забранити осим у просторијама намијењеним за то. Али, али, само након сто се почну поштовати све постојеће забране. Код нас малољетници пију, коцкају, возају аута , а нико не пише казне. Чему онда нове уабране. У том случају не подржавам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цвијетин

02.12.2017 20:15

6000 км за једну цигарету ко запали казна: па имал ико паметан у овој дрзави: па то је ни мање ни висе него једна годисња зарада: знаци треба целу годину радити за једну казну . Сваста има на овом свијету али овај закон да су из луднице га кројили боље би га направили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беко

02.12.2017 20:38

Браво, супер, одлично! Једва чекам да ово почне да се примјењује, доста су нас тровали пушачи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чаруга

03.12.2017 08:45

Зивим у италији 20 година овде је такав закон на снази од 2002 исто се овако коментарисало како це да се затворе ресторани и цаффе барови а медутим није затворио нико људи се врло брзо привикну кад их ударис по дзепу сваки пут кад се вратим у насе крајеве док поједем цевапе надимим се ко димљена весалица ПОЗДРАВЉАМ НОВИ ЗАКОН

ОДГОВОРИТЕ
Name

не пусац

04.12.2017 07:22

Не знам сто и долазис кад ти је фино у Италији једи тамо забље цевапе и буди мирисан.

Name

Која стока....

03.12.2017 10:08

Како су неки "брзи и паметни и способни" сто се тице зацртавања казни. Ово је цисти идиотизам, јер казне нису сразмјерне економском и цивилно-стандардном стању у РС. Да су тако азурни у сузбијању криминала и корупције мозда би добили аплауз, ал како да ти сто праве такве нацрте закона сузбију сами себе? :-) . Ово РС као по угледу на ЕУ - видила заба да се коњ поткива, па и она дигла ногу.... Е сваста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.12.2017 11:35

Браво у сриду сто би рекли рвати.

Name

Сарајево

03.12.2017 17:04

Нико неце остати без посла, био у пабу у центру Будимпесте, само се пивка пије, сви столови пуни. Пусаци изадју на -15, испусе и врате се. Љепота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

о.п.

03.12.2017 17:34

Не разумијем,сто дрзава не забрани производњу и продају цигарета, посто бране народу да пуси. Једино на тај нацин це забранити пусење и имаце здрав народ,који једе здраву и провјерену храну и којим дјеца примају вакцине које не утицу на појаву аутизма, тако казу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трик

03.12.2017 17:44

Дакле,идемо у корак са свијетом,ма супер! Питам се како це нервозни народ да се смири без цигарете уз пице...то је терапија код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјунта бл

03.12.2017 19:51

Е конацно несто паметно. Да могу једном ко цовјек попити кафу ујутру а да након тог не смрдим цијели дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цуј

04.12.2017 00:34

а сто полиција и јебена инспекција онда не хапси ове на трзници у центру бањалуке сто продају цигаре за упола мању цијену него у киосцима еее не мозе то је роба од неке крупне звијерке неког сефа полиције или цариника и то мозе лијепо писе на цигарама нпр мерлин нот фор сале али ста насе кљусине неписмене знају нема маркица и дај а сто се пар њих енормно богати то није проблем има неколико баба и оних људи сто дневно за те криминалце продају мјесецно мозда и милион марака цигара тих без маркице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

04.12.2017 07:14

Главна политика ове владе је како смислити механизам да завуце руку у тудји дзеп,у куцу су поцели улазити.Мисле казнама рјесавати и намиривати све пљацке,курац це те извзци,немаа параа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

04.12.2017 07:21

Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасмин

04.12.2017 07:53

Засто ви не забраните продају цигарета а не само тек такво понашање неко нема шта да једе а није да плати казну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

непушач

04.12.2017 11:06

Дај боже да заживи овај закон у овој несрећној држави у којој се ништа не поштује. ми непушачи једва чекамо, а пушачи се надају да ће и даље моћи да се кабадахиски понашају јер су комунални полицајци толерантни и слијепи на провођење свих закона и раде свој посао само ако их неко дебело натјера

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

04.12.2017 13:46

Што прије кренути са провођењем овог закона!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правник

04.12.2017 15:28

Једина шанса да закон успије јесте да се пушење забрани у свим затвореним просторијама. У супротном, уколико буде дозвољено да се пуши у посебном, па макар и ограђеном дијелу објекта, немогуће је спровести закон. Слиједите примјер Канаде и имаћете веће приходе и здравију нацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

циник

04.12.2017 18:08

Порука и за пушаче и за непушаче. Мислим да ће неко свакако у ужој породици закачити једну казницу.Па ће то бити добра корист за кућни буџет.Поготово што се систем брине о нашем здрављу.Непушачи ће сигурно бити награђени истим износом.Продају вам приче,мало вас припреме кроз медије па увек има неко паметан као да подржава систем, као брину за мене .Кафица је ок али без цигаре,мајсторе ти ујутро треба да радиш а не да кафенишеш.Ја подржавам сваку одлуку кад узимаш треба и да вратиш,али у овом систрему тога нема.ЛП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ ГРАДЈАНИН..

04.12.2017 18:40

Нама једини свијест треба из темеља промијенити.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Денис

04.12.2017 19:21

Ма ми у БиХ пушимо свакако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

криви

05.12.2017 06:20

Јутро објективни и коректни !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зивка

05.12.2017 07:01

Људи па нико не забрањује никоме да пуши, само треба одабрати мјесто гдје нећеш угрожавати некога ко не пуши и не жели да сједи у диму. нико није рођен са цигаром па не може да живи без ње, а ко већ не може да живи без ње нека себи нађе гдје може да пуши до миле воље. ЖИВИО ЗАКОН О ЗАБРАНИ ПУШЕЊА НА СВИМ ЈАВНИМ МЈЕСТИМА.

ОДГОВОРИТЕ