Ухапшен краљ синтетичких дрога

Милан Зарубица, који је већ два пута осуђиван због организовања производње синтетичке дроге, поново је због исте ствари ухапшен вечерас у Македонији, ексклузивно сазнаје "Блиц".

Србија 30.11.2017 | 23:30
Ухапшен краљ синтетичких дрога
Овај доктор је ухапшен у Тетову са више сарадника где је откривена лабораторија за производњу синтетичке дроге са око 300 килограма готових таблета и сировинама за производњу. Акцију је спровео заједнички тим српског и македонског тужилаштва за организовани криминал, у сарадњи са полицијама обе земље.
 
Истовремено се акција спроводи у Србији и претресају се просторије за које се сумња да их је користила Зарубичина група.

Зарубица и више тадашњих његових сарадника први пут су ухапшени 4. фебруара 2003. због сумњи да су направили највећу фабрику за производњу синтетичких дрога у Европи. Тада је заплењено око два милиона таблета екстазија и разних супстанци у вредности од десетак милиона долара. Та акција кодног имена "Београд" спроведена је када је из америчке Агенције за сузбијање дрога (ДЕА) дошла информација да у близини главног града Србије у Старој Пазови постоји велика лабораторија за производњу синтетичке дроге.

Због овога је Зарубица осуђен правоснажно на 11 година затвора. Међутим, када је био на слободнијем режиму служења казне, са слободним викендима, поново је ухапшен 12. маја 2011.

Он је поново користио своју стару лабораторију у Старој Пазови, али и у Угриновцима. Та акција је почела на граничном прелазу са Македонијом, када је откривена нарко пошиљка за коју се сумњало да ју је Зарубица послао потенцијалним купцима амфетамина.

У пошиљци је нађено неколико таблета, а роба је била послата двојици Турчина и једном Македонцу, са којима је уговарана продаја синтитичке дроге.

Зарубица је затворске дане окончано 31. децембра 2014. од када је био на слободи.

Склопио је 2015. споразум о признању кривице са Тужилаштвом за организовани криминал за хапшење из 2011. године, по коме је осуђен на три године затвора. Признао је да је поседовао опрему и материјал за производњу синтетичке дроге.

Међутим, Специјални суд је потврдио ову казну, али му је изрекао једниствену казну за хапшења из 2003. и 2011. од 11 и по година затвора.

Како је већ био одслужио ту казну, није се више враћао у затвор.

Пресуда и дуг

Др Милан Зарубица је пресудом за организовање производњу синтетичке дроге када је ухапшен 2003 осуђен на затворску казну, али и на заплену имовине. Одлучено је да му се  одузму објекти и опрема предузећа "Ленал фарма", 320.000 долара и 89.000 евра, који су пронађени код њега, 2,5 милиона швајцарских франака са рачуна у Швајцарској, као и да на рачун државног буџета уплати 10 милиона америчких долара на име незаконито стечене имовине.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МК

01.12.2017 06:02

АФЕРИМ АЛА СТЕ ГА ОГУЛИЛИ И НЕКА СТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Донације

01.12.2017 08:12

Сад це он да донира неку странку и направи неку цркву и бице му опростено.Угледни цлан и велики вјерник.Гори смо ми од Колумбије.Страсно.

Name

наркоман

01.12.2017 10:16

треба га накљукат тим таблетама и оставит

ОДГОВОРИТЕ