Исповјест актера драме на аутопуту

"Гориво је цурило великом брзином из камиона док смо се свим силама трудили да спасимо возача који је био заробљен у кабини. "

Србија 30.11.2017 | 19:59
Исповјест актера драме на аутопуту
Овако за "Блиц" прича Рајко Ђурић, свједок стравичне саобраћајне несреће која се јуче догодила на аутопуту Београд - Нови Сад, када се из још увијек непознатих разлога преврнула цистерна, док је возач Стевица П. из готово уништене кабине, изашао скоро неповријеђен.
 
Ђурић се затекао на лицу мјеста и за "Блиц" испричао детаље јучерашње драме.

- Били смо свједоци удеса. Камион је ишао право из правца Београда. Један километар пред наплатну рампу почео је да качи металну заштитну ограду, окретајући се на бок и послије неколико секунди зауставио се на крову. Пошто није било неке претјеране нагле реакције, претпостављам да је заспао - наводи саговорник листа.

Како додаје истог момента истрчао је из свог возила како би помогао несрећном возачу камиона.

- Док сам дотрчавао до камиона позвао сам полицију, хитну и ватрогасце. Остали свједоци и ја покушавали смо да га извучемо, али безуспјешно јер врата камиона нису могла да се отворе. Човјек је био у камиону и избезумљен скупљао је личне ствари. Пошто је гориво цурило из камиона великом брзином рекли смо му да мора изаћи напоље. У том моменту он разбија шоферку и излази. Срећом све се добро завршило, без тежих повреда - присјећа се драме Ђурић.

Сцена као из акционог филма догодила се јуче ујутру око седам сати на аутопуту Београд - Нови Сад. Приликом саобраћајне несреће цистерна се преврнула на кров и пала на кабину возача, која се од силине удара потпуно смрскала. Стевица П. (40) из Београда имао је праву срећу да у овој несрећи прође практично неповријеђен. Цистерна се занијела и пробила банкину на аутопуту у близини новосадске наплатне станице, на искључењу код Темерина.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар