Куп: Жељо бољи од Широког у гостима!

"Тврдо" на Пецари! Побједу Жељезничара у првој утакмици четвртфинала Купа БиХ у други план су ставили домаћи навијачи.  Хрвати клицали ратним злочинцима - Жељо их победио! Тим из Сарајева славио у првој утакмици четвртфинала Купа БИХ против Широког Бријега - 1:0.

Фудбал 30.11.2017 | 19:15
Куп: Жељо бољи од Широког у гостима!
Први од три везана дербија припао је Жељезничару.

Жељезничар је у тврдој утакмици са мало прилика савладао Широки Бријег голом Алена Шабанаџовића у 87. минуту.

Ипак, славу су младом фудбалеру украли "Шкрипари"....

Било је свега: летели су упљачи на терен, осећала се тензија, навијачи домаћег тима клицали су хашком оптуженику, јуче преминулом генералу Слободану Праљаку. Све је то издржао Жељезничар и победио.

Велики тријумф остварио је тим из Сарајева, практично једном ногом осигурао пласман у полуфинале националног купа - 1:0.

Дуел у Мостару имао је политичку предигру.  Гостима је забрањено органзивано довођење навијаче, а прави политички пир на трибинама није уплашио госте. Мада је почело жестоко. Наизглед један безазлен старт крај аут линије и вербални дуел двојице играча распламсао је ватру. Домаћи навијачи су устали са својих седишта, гађали бројним предметима играче Жељезничара.

Срећом све се брзо смирило. У наставку смо видели праву камилицу од фудбала. Ипак, Жељезничар је био стрпљиви и дошао до победоносног гола. И пре 88.минута Сарајлије су имале више шанси. Ипак, Шабанаџовић је дочекао идеалан тренутак да нешто боље игру Жеље наплати поготком.

Широки из те позиције није могао да се извуче.

Широки Бријег - Жељезничар 0:1 (0:0)
/Шабанаџовић 87/

Већ у седмој минути утакмице између Широког Бријега и Жељезничара дошло до жестоких варница између фудбалера.

Након старта играча Жељезничара Стевановића над Меналом дошло је до нагуравања фудбалера обје екипе поред аут линије, а затим су и са трибина стадиона "Пецара" на терен долетјели разни предмети.

Средином првог дијела домаћи навијачи, уз изложене заставе тзв. Херцег-Босне, скандирали су “Ми Хрвати”, “Херцег-Босна” и “Вратићемо Љубушки и Груде”…

Навијачи Широког Бријега су након тога истакли слике хашких оптуженика и поставили траснпарент уз скандирање “Херцег-Босна”.

Када је ријеч од игри, која је запала у други план, у првом полувремену виђена је отворена утакмица са доста трчања, али није било голова. Најбољу прилику је имао Баришић, али је фудбалер Широког слободњак са 17 метара послао поред гола.

У другом полувремену Жељо је имао двије велике прилике да дође до поготка, прво је покушао Менало у 63. минуту, да би се неколико минута касније Зец нашао сам пред голом домаћег тима али је голман Зломислић одлично одбранио.

Ипак, гости из Сарајева су своју бољу игру у другом дијелу наплатили у 87. минуту када је Анел Шабанаџовић погодио и тако Жељи осигурао велику предност пред реванш на Грбавици.

Два ривала сљедећу утакмицу играју већ у недељу када Жељезничар у склопу Премијер лиге опет гостује на Пецари, док се реванш меч у Купу БиХ игра на "Грбавици" у наредну сриједу од 18:00 часова.

САСТАВИ:

ШИРОКИ: Зломислић, Матић, Баришић, Ћорић, Вагнер, Ћорлука, Менало, Лончар, Бегоња, Бралић, Марковић.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Кјосевски, Стевановић, Граовац, Зец, Рамовић, Благојевић, Богичевић, Станић, Закарић, Хајдаревић, Убипарип.

ЧЕТВРТФИНАЛЕ КУПА БИХ - РЕВАНШ УТАКМИЦЕ:

ПРВА УТАКМИЦА:

Широки Бријег - Жељезничар 0:1 (0:0)
/Шабанаџовић 87/.

У сриједу:

Звијезда 09 - Олимпик 0:0, први меч 2:1

Крупа - Рудар Приједор 3:2 (2:1), први меч 3:0
/Кољић 30, 45, 46 - Лолић 29, Јандрић 90/

Слобода - Слога 2:0 (0:0), први меч 0:0
/Крпић 71, Граховац 84/

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар