Син запалио оца насред славе

Мома М. (54) из Јагодине, власник сервиса за камионе и тракторе, ухапшен је због сумње да је полио бензином и запалио оца Мићу М. (72), наневши му тешке повреде. Стравичан напад догодио се пре десет дана на прослави Аранђеловдана у породичној кући у селу Радошин код Свилајнца, пред бројним очевицима.

Србија 30.11.2017 | 17:46
Син запалио оца насред славе
Према сазнањима Курира, отац и син су годинама били у лошим односима због свађе око имовине.

- Мића и његова супруга су дуго година радили у Немачкој. Кад су се вратили, обезбедили су му све што су могли. Купили су му два стана, халу у Јагодини где је отворио сервис. Школовали су му сина, али без обзира на то, ево како им је вратио - прича један од комшија који је био на прослави у овој породици.

Седео на челу стола

Он је детаљно описао како је изгледао језиви напад.

- Мома код родитеља није долазио последње три године. Кад смо га видели те вечери, сви смо помислили да је напокон одлучио да се помири са оцем. У руци је држао флашицу од пола литра у коју се пакује сок. Прошло ми је кроз главу да је можда донео ракију. Нико ни слутио није шта ће уследити свега минут-два касније - прича комшија који није желео да му објављујемо име.

Према његовим речима, Мића је у тренутку кад је Мома ушао седео на челу стола.

- Мома је рекао: „Ево, после три године сам ушао у кућу.“ Мића, који му је био окренут леђима, одговорио му је: „Немој да правиш проблеме“, дајући му до знања да није добродошао. У том тренутку Мома је почео да полива паркет око себе течношћу из флашице. Нисмо знали у том моменту да је то бензин. Мића је устао, обгрлио га и кренуо да га истерује из куће - објашњава наш саговорник, додајући да нико од гостију није желео да се меша.



Скинуо јакну и побегао

Међутим, кад су у суседној просторији видели пламен, сви су скочили на ноге.

- Видео сам како Мићина глава гори! Сви смо се шокирали! Мома је код себе имао још једну флашицу са бензином и њиме је, док су се гурали, по глави полио Мићу. Онда га је запалио! Момина мајка је почела да вришти и да дозива помоћ, а несрећни Мића је јаукао од болова. Притрчали смо и угасили га неким џемпером. Тада сам видео да и Момина јакна гори, али ју је он скинуо и побегао - испричао је комшија.

Како је навео, срећа је да су он и други гости успели брзо да угасе ватру на домаћину, чиме су му вероватно спасли живот. Они су га одмах ставили у кола и превезли у болницу у Ћуприју, где су му констатоване тешке опекотине. Срећом, живот му није у опасности.

Осумњичени на саслушању

Не знам зашто сам то урадио

Како незванично сазнајемо, Мома М. је ухапшен у Јагодини, где иначе живи са супругом и сином. На питање зашто је запалио оца није знао да одговори.

- Не знам зашто сам запалио оца, не знам шта да кажем - рекао је, како незванично сазнајемо, осумњичени у полицији.

Након саслушања код тужиоца њему је одређен притвор до 30 дана.

(Курир)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Тата

30.11.2017 17:10

То му је хвала за све сто је уцинио за њега!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мама

30.11.2017 17:50

Нема ту сузивота са таквим.

Name

Вупер

30.11.2017 17:12

Цеститам сине...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Редитељ

30.11.2017 21:42

Лепа села лепо горе...само нек није тукао старца.Црни сине

Name

Милица

30.11.2017 17:12

Ето, сад је себи запецатио судбуну а толико је добио од родитеља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

У Његов Сервис,

30.11.2017 17:53

Никада нико неве помолити нити носа ,мајмуне ти си капут .

Name

Отац и син

30.11.2017 18:30

Стварно страшно али ста се све дешава у оваквом времену није ни цудо поготово гдје има пара ево ија имам оца који има пара и богат је цовјек док ја немам и задовољан сам али људи фамелија који око њега играју говоре све лосе о мени да би они имали користи од њега ја сам годинама гледао своја посла нисам обраћао пазњу док слуцајно нисам почео везати њихове прице и тако на некој прослави се састали ти сви зли људи и славили и кад им је најбоље било ја ухватим мотику и једног по једног тако дасу добили сви сто су заслужили осим оца мог а ови су добили лекцију да никад висе нису смијели близу моје породице колико су људи зли и љубоморни исли су тако далеко знајући да це богаство остати мени који га нисам користијо и никад нисам тразијо ниста од њега среца је кад имас породицу посао храну немас дугова а све остало додје и продје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ стриц и братанци

30.11.2017 20:48

Овдје људи остављају тестаменте па нису могли схватити како србијански сељак нема бас ниста. Те су провјеравали. Онда ме питају да ли је стари зивио с братанцем - има их 2 па ваљда кад с једним заврси онда среди другог. Не знам, казем ја. Један се озенио, а други никад није. Његова цура је био стриц. Сад кад стриц има пелену нема нигдје никог. све им је дао сто је могао. Поткрадао је своју дјецу. Хоцу реци, **бес паре, немој се муцити. Ко зна ста има ако дубоко загребес. Србија је секс с ким стигнес, ракија и цигаре.

Name

пузлесесклапају

01.12.2017 02:49

Цуј 30 дана притвора добио, хм... овде у АМЕРИЦИ БИ ДОБИО ДОЗИВОТНУ РОБИЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко БАЊАЛУКА

01.12.2017 06:25

Има наука Виктимологија (удио зртве у зртви). Колико је % допринио отац да га син нападне тај проблем је комплексан и дубок није то просто ,за објаснит, мука је то кад људи зиве нецивилизовано без ДОБАР ДАН вец само свадја и мрзња. Велики је број оваквих проблема је у насем народу отисли медјулздски односи, имате инсерт (филм Балканска правила)свијет се дијели на будале и оне који трпе ,много је будала на овоме свету).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буби

02.12.2017 19:19

Никако ми није јасна пресуда,чуј то 30 дана ,а покушао убити човјека,па се не треба онда чудити што људи нападају олако једни друге,нема фрке,суд како је почео још мало па ће да суди жртви насиља а не починиоцу.

ОДГОВОРИТЕ