ЕЛ - најава: Одморна Звезда против "рањеног" Реала!

Црвено-бели у четвртак увече лете за Мадрид на утакмицу 10. кола Евролиге. Нема повређених, Алимпијевић очекује напредак.  Звезда у пуном саставу напада Реал! "Они имају својих проблема са повредама играча, Љуља, Ајона, Кузмића и Рендолфа, али Реал је увек Реал. Брзо су реаговали и довели Тавареса, њихове амбиције се не мењају, и очекујем Реал у најбољем издању", сматра тренер Алимпијевић.

Кошарка 30.11.2017 | 15:15
ЕЛ - најава: Одморна Звезда против "рањеног" Реала!
Утакмица Реал - Црвена звезда (петак, 21.00) спојиће тимове који су током новембра бележили врло лоше резултате у Евролиги. "Краљевићи" су доживели четири пораза у последњих пет кола, а црвено-бели свих пет пораза!

Звездин проблем је скоро потпуно нови тим, који је после обећавајућег старта нагло "потонуо", а Реалов бројне повреде (Љуљ, Кузмић, Ајон, Рендолф).

Иако је ово несумњиво повољан моменат за одмеравање снага са славним клубом, у табору српског шампиона истичу да је "Реал увек Реал", а да је на њима да пруже што бољу партију и покажу напредак у односу на претходне утакмице.

"Треба да наставимо са напорним радом и да прикажемо напредак у односу на лоше мечеве против ЦСКА и Олимпијакоса. Такође очекујем да млади играчи наставе да напредују и да узму још значајније улоге. Први пут од окупљања у августу имали смо довољно времена да се освежимо и добро тренирамо, што нам је било потребно", рекао је Душан Алимпијевић.

"Реал има својих проблема, али њихове амбиције се не мењају. Брзо су реаговали, довели Тавареша и очекујем их у најбољем издању", додао је шеф стручног штаба.

Црвено-бели су у четвртак тренирали у дворани "Александар Николић", а за Мадрид лете у 18 часова, уз преседање у Риму.

Врло је важно да ће Звезда против Реала наступити у најјачем саставу, што се пре свега односи на повратак Пере Антића, који је пропустио три од последњих пет мечева у Евролиги.

Двоструки шампион Европе са Олимпијакосом истиче да је пауза у АБА лиги искоришћена за одмор и добар тренинг.

"Идемо у Мадрид без притиска, јер је Реал увек Реал, без обзира на проблеме. То не значи да нећемо одиграти добру утакмицу, али ипак не може да се очекује да овај значајно измењени тим, са пуно младих играча, већ сада прави врхунске резултате. Звездин концепт је развијање младих играча, за шта је потребно време. Али, напредујемо као тим", истиче Антић.

Црвено-бели имали су неколико дана током репрезентативне паузе да тренирају и освеже се пред нове обавезе и утакмице (Реал, Игокеа, Ефес...), а тренер Душан Алимпијевић може да рачуна на комплетан састав, пошто нема здравствених проблема.

"Утакмица са Реалом треба да нам послужи као показатељ да наставимо са напорним радом и да се види напредак из претходне две утакмице, у односу на виђено и лоше мечеве против ЦСКА и Олимпијакоса. Такође очекујем да млади играчи наставе да напредују и имају још значајније улоге", каже Алимпијевић и наставља:

"Стиже нам нови мини-циклус у коме након Реала, следе Игокеа, па Ефес и Цибона у Загребу. Први пут од августа и окупљања смо имали довољно времена да се освежимо и добро тренирамо што нам је било потребно.  Што се тиче Реала, они имају својих проблема са повредама играча, Љуља, Ајона, Кузмића и Рендолфа, али Реал је увек Реал. Брзо су реаговали и довели Тавареса, њихове амбиције се не мењају, и очекујем Реал у најбољем издању".

Огњен Добрић потврђује да комплетна игра Реала зависи од једног дечка - Луке Дончића.

"Ова пауза нам је добро дошла да се одморимо, јако тренирамо и надам се, спремимо на прави начин за тешко гостовање Реалу. Сјајна екипа која у овом тренутку доста зависи од игре Луке Дончића, али Реал је на првом месту тим са пуно сјајних појединаца који су се ставили у функцију екипе. Морамо на првом месту да одиграмо агресивно у одбрани и то је основа. Везали смо неколико пораза у Евролиги, али идемо у Мадрид без притиска, јер против Реала у Мадриду немамо шта да изгубимо и желимо да одиграмо добру утакмицу".

Тим је у четвртак тренирао у Београду због компликованих веза и трансфера за Шпанију, а одмах након ручка, комплетна експедиција сели се на аеродром „Никола Тесла". Црвено-бели ће у Мадрид стићи у касним вечерњим часовима летом преко Рима, у дворани „Wизинк Центар" ће одрадити и тренинг на дан утакмице, а повратак за Београд планиран је у суботу у раним поподневним часовима.

Утакмица са Реалом на програму је у петак од 21 час. 

Звезда и Реал редовно су се састајали у Евролиги почев од сезоне 2014/15 и резултат је 4:2 у победама за Мадриђане, који су на домаћем терену увек били више него убедљиви - 85:61, 98:71, 98:68.

Раније су били ривали у четвртфиналу УЛЕБ купа 2007. и полуфиналу Купа Радивоја Кораћа 1988. и све четири утакмице добио је Реал, док је 2:0 за Звезду било у четвртфиналу Купа европских шампиона 1973. године.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар