Кад политика умијеша прсте...

Манијацима због Хага забрањен долазак у Широки Бријег! Домаћи навијачи су и раније правили инциденте, па се овај потез полиције може протумачити као превенција.

Фудбал 30.11.2017 | 13:15
Кад политика умијеша прсте...
Остао је још само један. 

Крупа, Звијезда и Слобода изборили су пласман у полуфинале босанскохерцеговачког купа, а двомеч Широког Бријега и Жељезничара (17.00) одлучиваће о последњем учеснику. Нажалост, како то обично бива на овим просторима, у све, па и у спорт, мора да се умеша политика.

О чему се ради?

Полиција Западнохерцеговачког кантона забранила је долазак гостујућих навијача на Пецару, популарних Манијака, због пресуде лидерима тзв. Херцег-Босне на укупно 111 година затвора. Подсетимо, осуђени Слободан Праљак преминуо је у болници након што је попио отров у судници Хашког трибунала. 

Ово није први пут да се Широки Бријег суочава са суспензијама Фудбалског савеза БиХ због испада својих навијача. Примера ради, прошле сезоне су имали неколико пропуста приликом организације финала купа када су оптужени за подстицање мржње према другим лицима на основу нације и религије, скадирање фашистичких слогана, омаловажавање државне химне, па постоји основана сумња да би нешто слично могло да се понови и данас по подне.

Што се самог фудбалског аспекта тиче, домаћин важи за фаворита, али не бисмо тек тако отписали госте. Широки Бријег је први у тамошњој Премијер лиги, али има исти број бодова као и Жељо. Обе екипе су у одличној форми и на пола прстију једне руке могу се избројати њихови порази протеклих месеци, а Жељезничар је недавно славио у великом градском дербију против Сарајева (2:1). 

БИХ, ЧЕТВРТФИНАЛЕ КУПА

Четвртак

17.00: Широки Бријег - Жељезничар

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар