Вођа навијача наручио убиство?

Новосадска полиција је у протеклих неколико дана саслушала више десетина људи у склопу истраге о убиству Марка Маркуша (29). Испитани су његови пријатељи, као и појединци за које се знало да је Маркуш с њима у сукобу, али до сада нико није задржан нити осумњичен.

Србија 30.11.2017 | 10:40
Вођа навијача наручио убиство?
Ипак, полиција је донекле сузила број људи с којима је убијени шурак бившег кошаркаша Дарка Миличића био у непријатељским односима, а једна особа засад је избила у први план.

Раде ми о глави

''У питању је један од вођа навијача Војводине с којим је Миличић дуго био у сукобу. Могуће је да је он наручио убиство, које је, то је сигурно, извео плаћени убица, и он је највероватније дошао из Босне и Херцеговине. Маркуш је, према неким информацијама, покушавао да овај сукоб реши јер је био свестан да му раде о глави, а то је и поверио неким својим пријатељима'', наводи за Курир извор близак истрази.



Према његовим ријечима, неколико особа је Маркушу дуговало новац, а он је због тога према њима знао да буде насилан, па се провјеравају и ти људи, али је мања вјероватноћа да неко од њих има везе са убиством:

''Овакво убиство је наручено и плаћено, што значи да је била потребна већа сума новца. То аутоматски искључује већи број људи с којима је убијени био у сукобу, што донекле олакшава истрагу''.



Пријатељи га хвале

''Марко јесте знао да буде пријек, али је био праведан, уз то велики патриота. Презирао је дрогу, ко је то користио знао је како ће да прође код Марка. Сви смо га поштовали, шта год да би нам рекао. Имао је невјероватну харизму, пријатељи су га просто обожавали'', рекао је један од Маркушових другова још из основне школе.



Себи потписао смрт

''Ипак, и даље је прилично велики број људи с којима је био у сукобу, прије свега због његовог бахатог понашања, мада сви кажу да је био доста мирнији него раније. Испитује се с ким је у посљедње вријеме био у контакту, да ли је можда некога претукао или понизио, па је убијен из освете. Све у свему, ко год да је то урадио, и себи је потписао смрт, јер ако га не нађе полиција, наћи ће га Марков отац, у то су сви убијеђени'', наводи један Маркушов познаник.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

полицајац

30.11.2017 11:51

Ако је све из његовог досијеа тачно, тај је имао много непријатеља?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Макс

02.12.2017 02:57

Фукара