Ухапшен бивши припадник ИСИЛ-а

Сарајевска полиција ухапсила је Емина Хоџића, који је осуђен због ратовања у Сирији на страни терористичке организације Исламска држава, а у његовом аутомобилу пронађен је арсенал оружја.

Босна и Херцеговина 30.11.2017 | 09:59
Ухапшен бивши припадник ИСИЛ-а
Хоџић је ухапшен јуче на Аутобуској станици приликом редовне контроле возила.

У полицији су за "Дневни аваз" потврдили да је Хоџић у гепеку аутомобила "пежо" имао двије аутоматске пушке и 15 оквира, од који осам пуних муниције, те још једну кесу муниције.

Детаљним прегледом возила, пронађени су зоља, три ручне бомбе, непозната експлозивна направа, оштрач ножева и два војна заштитна прслука.

У Одјељењу за информисање МУП-а Кантона Сарајево само је потврђено да је једна особа лишена слободе због кривичног дјела недозвољено држање оружја или експлозивних материјала.

Суд БиХ осудио је 21. марта прошле године Емина Хоџића на годину дана затвора јер се 2013. борио на страни Исламске државе.

Хоџић је у притвору провео скоро три мјесеца, а Судско вијеће продужило му је прошле године мјеру забране путовања док не одслужи остатак казне.

Он је тада замолио да му буде укинута забрана како би могао одлазити у Србију код супруге, која је протјерана из БиХ јер представља пријетњу по земљу.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МК

30.11.2017 09:42

ТИМ ЉУДИМА ТРЕБА ПСИХИЈАТРИЈСКО ЛИЈЕЧЕЊЕ .РАСПАД У МОЖДАНИМ ЋЕЛИЈАМА ОЧИТ.

ОДГОВОРИТЕ