СДП БиХ и СНСД заједно руше СзП

Сљедеће "велико изненађење", односно "појачање", које је најавио Нермин Никшић, могао би бити прелазак у СДП Војина Мијатовића, актуелног замјеника министра цивилних послова у Савјету министара БиХ. Овај рођени Бањалучанин у Савјет министара је ушао као кадар Демократске народне странке Драгана Чавића.

Босна и Херцеговина 29.11.2017 | 09:38
СДП БиХ и СНСД заједно руше СзП
"Тајни састанак" између Милорада Додика, предсједника Републике Српске, и Нермина Никшића, лидера Социјалдемократске партије БиХ, о којем су овх дана извијестили медији, одржан је прије мјесец и по дана, а не прошле недјеље, како су исти медији тврдили. Тако барем тврде извори из СДП-а и откривају да је на састанку Никшић од предсједника РС Додика тражио да омогући несметане услове за дјеловање његове странке у РС. Поготово током предизборне кампање за изборе наредне године.



Нермин Никшић је прије неколико мјесеци најавио много амбициозније дјеловање СДП-.а у Републици Српској, гдје се присуство ове странке посљедњх година готово угасило. Након тога је СДП-у приступио Драшко Аћимовић, амбасадор БиХ у Белгији,  који је због неспојивости функција поднио оставку  у Бриселу. О Аћимовићу се у БиХ врло мало знало, познато је тек да га је у дипломатију "гурнуо" Младен Иванић одмах након што је изабран у Предсједништво БиХ.

Извори из коалиције Савез за промјене тврде да је Адам Шукало, предсједник Напредне странке РС, предлагао да Аћимовћ,  а не Иванић буде заједнички кандидат опозиције за Предсједништво БиХ. За Аћимовића се зна да је успјешан бизнисмен који успјешно  води своје бројне  фирме у Европи, Украјини, Русији.



Активан је члан међународне тхнк-тханк организације "Еест-Wест Бридгес" коју неки доводе у везу са београдским обавјештајним службама. Наводно је његовом приближавању СДП-у кумовао један високи бошњачки полицијски дужносник који посљедњх година дјелује у опозицији. Сљедеће "велико изненађење", односно "појачање",  које је најавио Нермин Никшић, могао би бити прелазак у СДП Војина Мијатовића, актуелног замјеника министра цивилних послова у Савјету министара БиХ. Овај рођени  Бањалучанин у Савјет министара је ушао као кадар Демократске народне странке Драгана Чавића. 



Посао у Савјету министара БиХ Мијатовић је већ обављао, али као савјетник Николе Шпирића, некадашњег предсједавајућег Савјета министара у БиХ. Након Шпирића,  Мијатовић је био савјетник Александра Џомбића, бившег премијера РС којег је наслиједила Жељка Цвијановић. Након напуштања Џомбићевог кабинета, придружио се Драгану Чавићу. Мијатовић је, тврде неки извори, са собом из Владе РС донио бројне доказе о незаконитостима и криминалу Владе РС из времена премијера Џомбића.

Извори из Савјета министара тврде да је Мијатовић већ дуже вријеме незадовољан статусом који је имао као замјеник министра цивилних послова. Врло често је, тврди се, улазио у сукобе са министром вањске трговине и економских односа  и замјеником предсједавајућег Вијећа Мирком Шаровићем који је заустављао неке сумњиве грантове, односно финансијску помоћ коју је Мијатовић намјеравао усмјерити према извјесним културним, научним и другим удружењима и институцијама.

Он је, наводно, већ дуже вријеме у немилости и свог страначког шефа Драгана Чавића. Недавно, током посјете Нермина Никшића Бањалуци када му је домаћин био управо Мјатовић, могла се наслутити нова промјена страначког дреса овог богатог и успјешног Бањалучанина. 

Службена потврда новог "појачања" СДП-а БиХ, уласка у странку Војина Мијатовића,  требала би услиједити ускоро. 

Извор: СБ

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

Неко из масе

29.11.2017 09:01

Од разноразних политичких шпекулација једна ствар је сигурна, помест' ће чика Миле опозицију к'о празан шпајз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томо

29.11.2017 11:12

Војин Мијатовић бивши шофер. Сви у БЛ знају да је то ситни преварант са купљеном дипломом Мегатренд факултета. Познат по рекетирању.

Name

НЕКО ИЗ МАСЕ

29.11.2017 12:39

Сзп це добити сигурно изборе и кримос додик це заврсити у затвору!!!

Name

томице

29.11.2017 12:59

Томо ти си бас досадан вецито исту прицу, хајде променис плоцу

Name

кнез

29.11.2017 09:02

Багра црвена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

поз

29.11.2017 09:46

Пуно поздрава за ауторку овог текста александру п. Дзуво

Name

Мозе Се Реци Босњак

29.11.2017 10:37

ово је цисти доказ да име странке у бих не одразава њихова политицка опредељења

Name

Коле

29.11.2017 09:03

Опа београдске обавјестајне слузбе, па ово Србија онда руси СзП. :/

ОДГОВОРИТЕ
Name

савјетник

29.11.2017 09:27

Корак шпо корак, на овакав начин руши се Република Српска !

Name

Раде

29.11.2017 09:13

Ја не знам ста ради нас предсједник са титином партијом.Сјеме им се затрло комунистицко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре "Раде" РАСПУЦХИН

29.11.2017 10:11

"Раде" , па гдје Ви живите и гдје сте до сада живјели? Зар Ви не знате да је Додик стари комунистички кадар? Био је најмлађи предсједник скупштине општине у СФРЈ! Посиље тога "реформиста" комуњаре Анте Марковића! Сједиште странке у Лакташима има "кафић" којем је назив "Це-Ка" а за кадрове који не знају ћирилицу назив је написан и на латиници "Це-Ка"! Има тога још "Раде" али , мислим , да је и ово довољно?

Name

055

29.11.2017 09:27

Стара љубав! - Да подсјетимо:-Да је Милорад Додик лажни патриота који покушава да повећањем националних тензија, измишљањем издајника, спољних и унутрашњих непријатеља скрене пажњу јавности са горућих животних проблема и стварних узрока тешке ситуације у којој се налазимо, говори и први број Службеног гласника Федерације БиХ из јула 1994. године. - Између осталог , 30. марта 1994. године одржана је сједница Уставотворне скупштине Федерације БиХ којом је предсједавао Мариофил Љубић,на којој је усвојен Устав Федерације БиХ, изабрана Влада Федерације са премијером Харисом Силаџићем и замјеником Јадранком Прлићем, те извршена подјела на кантоне. - Према подацима из Службеног гласника Федерације БиХ која је објављена 21. јула 1994. године, на Листи посланика припадника осталих народа налазило се 9 Срба и то : Милорад Додик из Лакташа, Ратко Борковић из Градишке, Урош Гостић из Добоја, Миро Лазовић из Вогошће, Предраг Лукач из Сарајева, Крстан Малешевић из Бањалуке, Татјана Мијатовић Љујић из Сарајева, Горан Поповић из Бањалуке и Милан Спасојевић из Бијељине. - На крају се питамо се: да ли је Милорад Додик издајник или патриота каквим данас покушава да се представи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљиво

29.11.2017 10:02

Ево ко руси РС Милокрад и његови пајдаси из Федерације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

29.11.2017 15:53

Додик, исту прицу врти, издајници, референдум и сл, мисли да смо сви глуви и слијепи, оцигледно са цовицом по вјери исеријатским партијама руси сто је остало. никоко ми није јасно како су .неки сто им дјеца и браца дадосе зивоте за српску сједе са ибром берилом и додиком под сатором једу и пију .

Name

Ово се једноставно мора зауставити

29.11.2017 10:03

Народ ако има памети и ако хоће може да казни Додика и његов СНСД на предстојећим изборима и сваким наредним изборима. Једноставно онда пада сво његово лицемјерно кемијање како остати у власти и штити сав досадашњи и потенцијално будући лоповлук. До народа је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

29.11.2017 10:29

Није до народа ни избора ни сад ни раније, до Београда је и старих удбаса и косоваца.

Name

Горан

29.11.2017 10:03

Па нормално је да се сви боре за опстанак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сигурно НЕ

29.11.2017 10:09

Ја лопову и политичком криминалцу по имену Милорад Додик , његовој партији сигурно нећу дати глас , као нити моја цијела фамилија и пријатеји. Изгледа да је велик инерес Додика и неких интересних кругова да он стално буде у врху власти. Што начи да и даље комотно је*е овај народ. Народе па ваљда видите с каквом багром посла имамо !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руни

29.11.2017 12:18

Сколе нам се затварају млади незе а народ и даље вјерује криминалцу

Name

Крај

29.11.2017 10:10

Дудука и његову банду треба на све начине екскомуницирати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.11.2017 10:31

Главно жариште болести/заразе у Републици Српско је СНСД. Крајње је вријеме да се узрочник уклони.

Name

Прање новца

29.11.2017 10:20

Џабе све функције кад ће Мијатовић и даље бити против Новоматицовог прања новца преко министарства финанција Републике Српске. Мијатовић има доказе како је министарство финанција Републике Српске умјесано у прање новца преко Новоматицових фирми НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо. Ово куповање ћутње је апсурдно јер није Мијатовић једини упознат са детаљима прања новца и умјетности Јове Радукића у тај посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нит поноса , нит достојанства, се може .....

29.11.2017 10:42

Није проблем у Додику , сви знамо и јасно видимо ко је он ( политички криминалац, муљатор, лажов, преварант, лик са имиџом сирово примитивног наступа недостојан позиције коју обнаша) проблем је у народу што узастопно гласа за њега. Изгледа народ тако воли. А има и она народна какав народ , таква власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

29.11.2017 11:02

Ако овдје има трунка истине, нека се СДП ненада добрим резултатима на изборима. Ураде ли то што је овдје написано, ојачаче СДА и СББ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

29.11.2017 12:12

Сви политицари,ма којој странци припадали су велика го..а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

29.11.2017 14:07

Војин Мијатовиц це до краја бити у савјету министара зато сто краде за цаву тако се хвали а после иде у СДП Ови из НДП су за смјену овог Лопова Лицно он је организовао састанак Додик Никсиц Много људи је преварано у Бањалуци од стране ове лопурде дузан свакоме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цаире

29.11.2017 14:08

Само ЦАВА мозе да верује оваквом лику само он зато и јесте где је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пријатељи

29.11.2017 14:13

Од ЦАВЕ су отисли његови навернији људи ради ови битанги сто су га окрузиле или су се дистанцирали Цудна је наивност Цавина Ради овакви потеза нико му висе не вјерује.

ОДГОВОРИТЕ