Фудбалери Борусије морају код психијатра!

Проблем је посттрауматски стрес после бомбашког напада.

Фудбал 30.11.2017 | 14:00
Фудбалери Борусије морају код психијатра!
Први оперативац Борусије Ханс Јоаким Вацке сматра да је посттрауматски стрес разлог због којег фудбалери овог тима недељама већ не могу никога да победе у Бундеслиги и Лиги шампиона.

Био је 11. април када је тимски аутобус Милионера задесио бомбашки напад док су кретали на утакмицу са Монаком у четвртфиналу Лиге шампиона. После напада, штопер Марк Бартра је завршио у болници на операцији због сломљене кости у зглобу, а и један полицајац је хоспитализован.

А сада, после сјајног старта сезоне десио се велики пад за који Вацке има разумно објашњење.
"Не треба да потценимо да је посттрауматски стрес месецима након напада узео маха. Причао сам са психолозима. Кажу да је могућност изузетно велика и да се стррес јавља шест или седам месеци након напада. Тражили смо помоћ стручњака", истакао је Вацке на годишњој скупштини акционара.  

После почетка из снова и 19 бодова од могућих 21, Дортмунд је драстично пао јер су на последњих шест утакмица узели само два бода. Тренутно су пети на табели Бундеслиге са осам бодова мање од лидера Бајерна, а елиминисани су и из Лиге шампиона где су их многи видели у другој фази.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар