“Влада и Рамљак озаконили пљачку“

Оснивач Агрокора Ивица Тодорић наставља да на свом блогу оптужује владу и принудног управника тог концерна Анту Рамљака да воде специјални хибридни рат против Хрватске тако што су, каже, озаконили пљачку Агрокорових вриједности које се износе из Хрватске.

Регион 28.11.2017 | 12:09
“Влада и Рамљак озаконили пљачку“
Тодорић пише да су четири фирме из састава Агрокора (Јамница, Вупик, Звијезда и Ледо) прошле седмице саопштиле о заснивању заложног права на печатима тих фирми с Трустом Медисон Пацифиц из Хонг Конга, а да је данас то исто учинило и Беље, заложивши 11 својих печата за осигурање кредита.

Упозорава како је "само срце" тих компанија, њихови печати, односно имена свих деценијама грађених брендова, тако завршило као залог за кредит на којем ће повлаштено друштво предвођено инвестицијским фондом Книгтхеад зарадити стотине милиони евра.

Тодорић прозива Рамљака и владу да не желе да објаве уговор с трустом из Хонг Конга којем су већ раније, тврди, за исти кредит заложиле сву имовину, упозоравајући како је сада и оно највредније што Агрокор има, препознатљиви брендови који су сама супстанца компаније, препуштени трусту којем је немогуће видети власнике.

"За то вријеме, кад се из Хрватске износи највећа вриједност која је национални понос, али и стотине милиона евра стечених мутним кредитним пословима, кад се троши пола милијарде куна за одабране савјетнике, влада је у имагинарном свијету специјалног хибридног рата. Специјални хибридни рат је, господо из владе и принудне управе, озакоњена пљачка Агрокорових вриједности које под вашим патронатом Рамљак трансферише изван Хрватске", навео је Тодорић на свом блогу.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар