Видео: Дрејмонд је запамтио Богдана!

Богдан Богдановић захвалио се саиграчима што су му дозволили да донесе победу Сакраменто Кингсима против Голден Стејт Вориорса (110:106).  Богдановић: Зашто бих се плашио шута у НБА? Богдан Богдановић истакао је америчким новинарима да долазак у НБА није утицао на његово самопоуздање.

Кошарка 28.11.2017 | 19:15
Видео: Дрејмонд је запамтио Богдана!
Богдановић је погодио преко Дрејмонд Грина 12,6 секуди пре краја за 108:106, а потом ухватио лопту након промашаја Клеја Томпсона и изборио слободна бацања којим је "оверио" тријумф Кингса у Оукленду.

"Целог живота сам имао самопоуздање на шутевима за победу, нема разлога да се уплашим воде. Све је то иста кошарка", кратко је Богдановић објаснио америчким новинарима откуд му храброст да решава меч.

Одлучујући кош је постигао против најбољег дефанзивца лиге Дрејмонд Грина.



"Концентрисан сам на себе, како да што лакше поентирам, нисам обраћао пажња на његову одбрану. Био сам стрпљив, они су почели да мењају одбрану, плашили су се пораза. На крају сам пронашао прави тренутак и био агресиван. Трудим се да будем спреман у сваком тренутку утакмице. Тренер ми константно говори да будем агресиван. То је нешто на шта треба да се навикнем. Темпо игре је другачији него у Европи", додао је српски кошаркаш.

Богдановић је меч завршио са 12 поена (4/7 из игре) уз три асистенције и два скока за 22 минута на паркету.

"Победити шампиона у оваквој утакмици, на један посед, иако су им недостајала двојица важних играча је невероватно. Хвала саиграчима што су ми дозволили да донесем победу. Неће много тимова победити овде. Сви напорно радимо и много верујемо. Сваког дана се трудимо да будемо бољи. То је један од разлога што смо победили. Ми смо нов тим, млад, сваког дана напредујемо", закључио је Богдановић.

Богдановић је обележио протеклу ноћ у најјачој кошаркашкој лиги на свету јер је поенима у последњих 12 секунди донео Сакраменту победу над Голден Стејтом (110:106) у Оукленду.

Србин је погодио преко Дрејмонд Грина 12,6 секуди пре краја за 108:106, а потом ухватио лопту након промашаја Клеја Томпсона и изборио слободна бацања којим је "оверио" тријумф Кингса у Оукленду.

"Целог живота сам имао самопоуздање на шутевима за победу, нема разлога да се уплашим овде. Све је то иста кошарка", рекао је Богдановић који је одлучујући кош постигао преко најбољег дефанзивца лиге Дрејмонд Грина. "Концентрисан сам на себе, како да што лакше поентирам, нисам обраћао пажња на његову одбрану. Био сам стрпљив, они су почели да мењају одбрану, плашили су се пораза".

Богдановић је меч завршио са 12 поена (4/7 из игре) уз три асистенције и два скока за 22 минута на паркету.



"Трудим се да будем спреман у сваком тренутку утакмице. Тренер ми константно говори да будем агресиван. То је нешто на шта треба да се навикнем. Темпо игре је другачији него у Европи", додао је српски кошаркаш.

Његов саиграч Винс Картер је истакао да Богдановић пажљиво слуша савете које добија.

"Мора да преброди менталне препреке када му некад не крене како треба. Некад играмо сами против себе. Стално причамо, осећам да мора више да користи сут", додао је Картер.

Тренер Кингса Дејв Јегер очекује доста од Богдановића у будућности.

"Рекао сам му да буде храбар, чак и кад не иде. Мораш да останеш позитиван, али не само краткорочно. Дуго ћемо бити заједно и постоје ствари које могу да буду боље, уз поверење", истакао је Јегер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар