Штегер опет преживео, лете Јојић и Осако!

Келн на Маракани без пола тима. . . ! Рапорт из Северне Рајне-Вестфалије. . .

Фудбал 27.11.2017 | 21:20
Штегер опет преживео, лете Јојић и Осако!
Келновим мукама крај се не назире, али аустријски стручњак Петер Штегер и даље је врло сигуран на својој шефовској позицији! То је одлука десетак главних људи из Управног одбора који су се још синоћ састали у кући председника клуба Вернера Шпинера. Немачки медији наводе да овога пута одлука није била једногласна, но и даље већина мисли даШтегер треба да вади Јарчеве из блата у ком су се нашли. 

А Аустријанац је после новог пораза, 11 у Бундеслиги ове јесени (пре него што ће главешине сести да разговарају о његовој судбини) самоуверено поручио новинарима:

"Можете да ме питате сваке недеље о отказу. Знајте да нисам баш близу томе". 

Новинари су били упорни, па су потом за усту ствар упитали и искусног Матијаса Лемана, који је седео до Штегера...

"Није на нама играчима да смењујемо тренера. Зна се, то је посао људи из управе или самог тренера". 

На ове две реченице завршила се сва дискусија око промене шефа струке у Келну. Тимо Хорн чак га је узео у заштиту:

"Необјашњиво је колико ми не слушамо тренера. Он је далеко најмање крив за ово што нам се дешава".    

А шта се то заправо дешава Келну нико не може да објасни. Изузимајући Антонија Модеста,првог стрелца, овај исти тим прошле сезоне борио се скоро до краја првенства за четврто место и улазак у Лигу шампиона. Посебно код куће, млео је све пред собом. Подсетимо, Јарчеви су ове јесени у 13 кола узели само два бода, имају гол разлику 4:25 и то је најгори старт неког клуба у 54 године дугој историји Бундеслиге!

Пре равно месец дана, када је управа заседала, због ужасних резултата страдао је оперативни директор Јерг Шматке. Штегер је преживео. Тако је и овога пута. Петер Штегерводиће сигурно екипу до зиме, а жртву би овага пута могли да поднесу искусни првотимци као што су Јуја Осако и наш Милош Јојић. Тако бар тврди Билд и позива се на изворе блиске стручном штабу. Јојић се у недељу суочио са жестоким критикама са свих страна, замењен је још на полувремену, а ништа боље није прошао ни Јапанац. Колико су обојица били лоши у том поразу од Херте гопвори и податак да је Штегер уместо њих убацио играче из другог тима, који су силом прилика били на клупи како би попунили број, пошто Јарчеви имају великих проблема са повредама. 

То је посебан разлог за бригу свих навијача Келна. И с друге стране - разлог за задовољство навијача Црвене звезде. Јер само још један меч преостало је да Келн одигра (против Шалкеа у Гелзенкирхену) пред долазак на Маракану 7. децембра. Занимљиво, на данашњем тренингу Штегер због лакших или тежих повреда није могао да рачуна чак на 10 фудбалера: Јонас Хектор, Марко Хегер, Марсел Рисе, Доминик Хајнц, Кристијан Клеменс, Симон Цолер, Џон Кордоба, Доминик Марох, Јанес Хорн и Леонардо Битенкур. Нико од њих није играо ни против Херте, плус Фредерик Соренсен због суспензије. 

До београдског дуела неки од ових играча ће се сигурно опоравити, попут Цолера илиХорна, али већина неће, а међу том већином су понајбољи - Хектор, Кордоба, Марох, Хајнц, Рисе... Јасно је већ сада, дакле, Немци ће на мегдан Звезди буквално без половине стандардних фудбалера. Такође, не би требало искључити могућност да ће због значаја борбе за опстанак, односно наредног окршаја са Фрајбургом, Петер Штегер у Србију повести и неке млађе момке које је већ почео да уводи у тим, попут 16-годишњег Бизека, 17-годишњег Нартија, 19-годишњег Хандверкера...    

Тамошњи медији још бележе да је управа Келна после новог неуспеха одлучила да поднесе захтев за лиценцу за такмичење у Цвајти наредне године. Наводи се да то ни у ком случају не значи предају, већ покушај да се играчи мотивишу и на неки начин растерете. 

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар