Звезда: Партизан не би побиједио никога без Кокезе и ФСС-а!

У Црвеној звезди сматрају да Партизан не може да победи никога без помоћи судија и ФСС и износе анализу спорних пенала и ситуација у корист Партизана.

Фудбал 28.11.2017 | 11:00
Звезда: Партизан не би побиједио никога без Кокезе и ФСС-а!
Јучерашње саопштење Партизана је, додају из Звезде, покушај дискредитације клуба из Љутице Богдана из ког понављају да потезе Партизана вуче Славиша Кокеза.

"Настављају се покушаји дискредитације Црвене звезде од стране Славише Кокезе и Партизана. Иако се огласио наш 'вечити ривал', јасно је да их инструше први човек ФСС и да је тек сада очигледно да је послао арбитре у Чачак и на наш стадион против Рада да би нас увукао у Партизаново блато и оправдао све крађе у овој години.

Али ово саопштење смо очекивали и на то већ припремили јавност. Верујемо да је све то последица чињенице да наше комшије не могу да победе никога у Суперлиги и Купу без помоћи ФСС.

Партизан је имао седам пенала заредом у шест мечева, док је Црвена звезда упозоравала да исхитреним искључењима и пеналима на њеним мечевима против последњег и претпоследњег тима, а све у организацији ФСС, следи припрема и изједначавање урађеног", наводи се у саопштењу Звезде.

Из Партизана су навели више спорних ситуација у којима је Звезди помагано током ове сезоне, било пеналима или црвеним картонима за противника. Слично су урадили и у Љутице Богдана одакле наводе 12 спорних случајева.

1. Партизан – Напредак 1:1 (гол из офсајда у 96. минуту, нема кажњених)
2. Партизан – Вождовац 1:3 (пенал при резултату 0:0 у седмом минуту)
3. Радник – Партизан 0:2 (пенал при резултату 0:0 у 18. минуту, затим пенал на 0:1 у 89. минуту)
4. Радник - Партизан 0:2 (поништен регуларан гол Радника у 45. минуту при резултату 0:1)
5. Земун – Партизан 1:3 (пенал при резултату 1:2 у 89. минуту)
6. Партизан – Бачка 3:1 (пенал при резултату 0:0 у 5. минуту)
7. Борац – Партизан 1:2 (пенал при резултату 1:1 у 88. минуту)
8. Борац – Партизан 1:2 (непостојећи слободан ударац у 97. минуту, меч продужен четири минута, за победоносни гол)
9. Мачва – Партизан 1:3 (пенал при резултату 1:1 у 84. минуту)
10. Ртањ – Партизан 0:3 (пенал при резултату 0:1 у 70. минуту)
11. Партизан - Чукарички 0:0 (Евертон је сломио ногу Мудринском - само жути картон)
12. Јавор - Партизан 0:2 (недосуђен пенал за Јавор у 71. минуту при резултату 0:2)

"Као што се да видети разлика је огромна у броју, времену и начину на који је ФСС спашавао Партизан не би ли остао у трци за титулу. Да таквих пенала и судијских 'превида' није било бодовна разлика би била још већа, а питање је да ли би играли Куп Србије. Притом се нашим играчим ломе ноге, а да ривал не добије ни јавну опомену. То је 'сила права' како је виде у ФСС и Хумској и на коју су навикли.

Али за разлику од прошле године сада неће успети. Суштина свега да је то спрега челних људи ФСС и Партизана да се за предстојећи дерби не делигира било који непристрасни арбитар и на тај начин умањи могућност да Звезда увећа предност на табели. Ипак, верујемо у свој стручни штаб и играче па ако су се већ толико уплашили нека доведу судије одакле хоће, али тражимо да ФСС обезбеди регуларност такмичења. А ако то не може онда нека руководећи људи ФСС поднесу оставке", поручили су из црвено-белог табора.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар