Марио Геце - повреда!

Малерозни фудбалер Борусије из Дортмунда "зарадио" је нову повреду, овај пут не толико озбиљну.  Геце завршио с фудбалом у овој години! Тежа повреда зглоба, рехабилитација минимум шест недеља. . .

Фудбал 28.11.2017 | 14:00
Марио Геце - повреда!
Стријелац побједоносног гола за Њемачку на Свјетском првенству у Бразилу ће због оштећења лигамената чланка бити ван терена шест седмица саопштила је Борусија из Дортмунда.

Геце је након повратка из Бајерна одиграо само 11 првенствених утакмица за Дортмунд прије него што му је у јануару 2016. године дијагностикован метаболички поремећај, односно да болује од миопатије, коју карактерише дегенерација мишићног ткива, а проблем представља то што не постоји ефикасна метода лијечења којим би се могла повратити мишићна снага.

Њемачки ас је морао да прекине каријеру, а у првом тренутку није се знало ни да ли ће моћи икада више да се бави фудбалом.

После бројних анализа лљекарски тим пронашао је терапију којој је Геце успјешно подвргнут, па се након седам мјесеци паузе нашао на терену.

У спектакуларном дербију рурске области који је одигран протеклог викенда Геце је као стартер био стријелац за екипу Петера Боша.

Два месеца без победе у првенству, елиминација из Лиге шампиона у групној фази, суботњи реми у великом дербију Рура после вођства од 4:0 и на све то нова повреда! Марио Геце биће у ауту наредних шест недеља - минимум! Навијачи Борусије, играчи и челници Милионера живе праву ноћну мору последњих недеља.   

Геце се таман био опоравио од озбиљних метаболичких поремећаја због којих је ван терена провео други део прошле сезоне и почео да се враћа у препознатљиву форму. Чак га је Јоги Лев вратио у национални тим, али онда је уследила ни мало лагана повреда десног зглоба на мечу са Шалкеом. 

Гецеа сада очекује скоро месец и по дана до излечења и повратка на терен, а то практично значи да је за њега 2017. завршена...  

Немачки репрезентативац и шампион света из 2014. ове сезоне опдиграо је 15 утакмица у свим такмичењима, постигао један гол (у суботу против Шалкеа) и поделио четири асистенције.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар