Партизан о "Звездиној плачућој агресији" и увођењу ВАР-а...

Фудбалски клуб Партизан објавио је саопштење као реакцију на оптужбе из редова Црвене звезде, али и покренуо иницијативу за увођењем ВАР технологије.

Фудбал 27.11.2017 | 23:00
Партизан о "Звездиној плачућој агресији" и увођењу ВАР-а...
Из Партизана су, наводе, од почетка нове сезоне у Суперлиги, настојали да, имајући у виду интерес српског фудбала, препоруке Фудбалског савеза Србије и потребу за спортским ривалством а не нездравом, лицемерном, неуком и перфидном борбом, све своје активности усмере једино према терену и фудбалској игри.

Међутим, истичу да су морали да реагују на хајку коју, како кажу, воде 'црвено-бели', а онда и цитирали Ива Андрића речима да "људи презиру све оне које не успеју, а мрзе оне који се успну изнад њих. Навикни се на презир ако желиш мир или на мржњу ако пристанеш на борбу".

"Актуелна Црвена звезда готово два месеца не престаје са окупацијом и узурпацијом медијских наслова који, готово сви, указују на некакву тајну и скоро па окултну спрегу између ФК Партизан и ФСС, њеног председника и судијске организације. ФК Партизан не може да дозволи да хиљаду пута поновљена лаж прерасте у истину нити да се држи оне народне да паметнији попушта, будући да је тада јасно да би они, мање мудри, преовладали", стоји у саопштењу:

У тексту се додаје "скица за портрет резултата Звездине својеврсне плачуће агресије, која је, у ствари, брижљиво и тендензиозно припремана, у служби до сада невиђеног притиска на све актере домаћег првенства, а не желећи да било ко мисли да имамо памћење златне рибице, указујемо на неколико детаља у којима постоји, најблаже речено, несразмера у доношењу судијских одлука".

9. коло СЛ: досуђен пенал Црвеној звезди у 22. минуту за победоносни гол против Спартака.
13. коло СЛ: досуђен пенал за Црвену звезду у 8. минуту против Мачве при резултату 0:0.
14. коло СЛ: Црвени картон у 86. минуту за играча Младости при резултату 2:1 за Црвену звезду и одсуство досуђивања директног црвеног картона играчу Црвене звезде Ле Талеку због дављења и ударања противничког играча.
16. коло СЛ: Пенал за Црвену звезду у 45. минуту против Радничког.
17. коло СЛ: Пенал за Црвену звезду и црвени картон за играча Рада, оба у 19. минуту.
18. коло СЛ: Пенал за Црвену звезду у 56. минуту и одсуство досуђивања класичног пенала за Чукарички у 57. минуту.
Куп Србије: Црвени картон за играча Борца у 12. минуту, пенал за Црвену звезду у 84. минуту и постигнут гол за Црвену звезду из очигледног офсајда у 3. минуту.

Из Партизана су навели да су само у последња два месеца противници његовог највећег ривала добили три црвена картона и скривили шест пенала и све то "откако траје медијско-звездано-лицемерно спиновање и указивање на лажног кривца не би ли се искусни делинквент нашао на, по њему, сигурном одстојању".

"ФК Партизан није изабрао да коментарише начин Звездиног пласмана у Лигу Европе као што је то себи, у погледу Партизана, дозволио њен тренер. Држимо за недостојно и апсурдно да се услови фудбалског такмичења у Србији у доброј мери своде на обесмишљавање квалитета који се годинама, а не једном у деценији, потврђује у европским такмичењима. ФК Партизан је пласманом у шеснаестину финала Лиге Европе, коло пре краја групне фазе, изнова потврдио вредност десетина милиона евра које пласира на европско фудбалско тржиште. Чини се малициозним све то стављати у нестручне, субјективне и, по општој перцепцији јавности, упитно поштене руке фудбалских арбитара. Нама је интерес српског фудбала увек био примаран и у том интересу подсећамо све одговорне појединце и организације да се не сме допустити владавина права силе, већ искључиво силе права. Свако супротно поступање би значило наставак ове својеврсне моралне сиве зоне у којој ФК Партизан одбија да учествује и неће се устручавати да на адекватан начин заштити своје и интересе српског фудбала у целини", додаје се.

Због тога је клуб одлучио да покрене иницијативу за увођењем ВАР технологије у српски фудбал, али и тражење страних судија.

"Следствено овоме, како би се, најзад, прекинула дискусија у вези са судијским одлукама, ФК Партизан упућује званичну иницијативу ФСС и Заједници фудбалских клубова Суперлиге и Прве лиге Србије да се, по узору на највеће европске лиге, уведе ВАР технологија на свим утакмицама ФК Партизан и ФК Црвена звезда и да се, почевши од предстојећег Вечитог дербија, који је заказан за 13. децембар, делегирају стране фудбалске судије, које су на врху УЕФА и ФИФА листе по квалитету суђења. Евентуалне примедбе о додатним трошковима такве одлуке би деловале лицемерно у поређењу са чињеницом да би добили потпуно регуларно такмичење и укинули перцепцију јавности да фудбалске судије системски суде против мањих клубова а у интересу два наша највећа клуба. Партизану таква перцепција није потребна и овом иницијативом желимо да дамо допринос потпуној регуларности такмичења и заштитимо интерес свих актера у Суперлиги Србије", закључују из Хумске 1.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ацогз

28.11.2017 06:34

ПАРТИЗАН ШАМПИОН!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

28.11.2017 06:59

Са сјевера Србије стигло захлађење -6