Ботас: Важна побједа, послије тешког почетка сезоне!

Возач Мерцедеса Валтери Ботас рекао је да је остварио важну победу у трци Формуле 1 за Велику награду Абу Дабија.

Остали спортови 27.11.2017 | 18:45
Ботас: Важна побједа, послије тешког почетка сезоне!
Он је додао и да се нада да ће следеће сезоне остварити бољи пласман од трећег места у шампионату.

"Ово је за мене веома важна победа, после тешког почетка другог дела сезоне. Радио сам напорно на свим проблемима и био сам све бољи у свим сегментима. Овај викенд, пол позиција и победа, не могу бити срећнији да на овакав начин завршим сезону. Болид је био веома добар, хвала екипи", рекао је Ботас после трке.

Ботас је у Абу Дабију остварио трећу победу у сезони и трећу у каријери. Друго место заузео је његов клупски колега Луис Хамилтон, а трећи је био Себастијан Фетел из Ферарија.

"Честитам Луису на освојеној титулу и честитам Себастијану на освајању другог места у шампионату. Ја сам ове године трећи, надам се да ћу следеће године бити бољи. Конторлисао сам темпо и трку и то је леп осећај. У последњих пет кругова сам био и бржи па сам направио предност", навео је фински возач.

"Ми Финци не показујемо много емоција, али то не значи да их немамо. Веома сам срећан. Имао сам велику подршку. Не могу то много да покажем, али добро се осећам",додао је Ботас.

Хамилтон је честитао Ботасу на победи.

"Дао сам све од себе. Велике честитке Валтерију, обавио је одличан посао пошто ме је задржао на другом месту. Овде је тешко обилазити. Веома сам захвалан екипи, невероватни су били ове године, част је тркати се уз њих. Хвала и навијачима, све вас волим", рекао је четвороструки светски првак.

Фетел је рекао да је Хамилтон ове године заслужено освојио титулу.

"Честитам Валтерију, а велике честитке и Луису на овој сезони. Заслужио је да освоји титулу ове године. Тешко ми је да кажем, али био је бољи. Радићемо током паузе и надам се да ћемо се вратити јачи", рекао је он.

Говорећи о трци, Фетел је рекао да се трудио, да је добро стартовао, али да није могао да поправи пласман.

"После три, четири или пет кругова нисам могао да будем бржи и Мерцедеси су се одлепили. Од тада сам био прилично усамљен. Нисмо могли да им парирамо", навео је четвороструки светски шампион Фетел.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар