Хоће ли СЕ Русији укинути санкције

Савјет Европе разматра могућност доношења одлуке о укидању санкција Русији, јер се плаши повлачења Москве из ове међународне организације, пише британски лист "Фајнаншел тајмс" позивајући се на генералног секретара Савјета Европе Торбјорна Јагланда.

Свијет 27.11.2017 | 09:43
Хоће ли СЕ Русији укинути санкције
"Биће веома лоше ако Русија напусти ову организацију, јер су конвенција и суд веома важни за грађане Русије", рекао је Јагланд.

Он је додао да би повлачење Москве из Савјета Европе имало негативан утицај на Европу.

"Тада би добили Европу без Русије, што ће бити велики корак уназад", истакао је Јагланд, одбацивши наводе да су се руски званичници састајали са њим и пријетили да ће се повући из организације, наводи "Фајнаншел тајмс", преноси "Спутњик" .

Према његовим ријечима, одбијање Москве да плати доприносе за буџет Савјета Европе може довести до тога да Русија напусти организацију добровољно или на иницијативу других земаља.

Савјет Европе је 28. јуна продужио за шест мјесеци рестриктивне економске мјере против Русије. Брисел наставља да повезује санкције са пуном имплементацијом Минских споразума о Украјини.

Руска страна сматра да је то апсурдно, јер не представља страну у сукобу. Москва је као одговор на проширење санкција ЕУ продужила период ембарга на увоз прехрамбених производа до 31. децембра наредне године.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дзоо

27.11.2017 09:44

Ако буду пристали на све Америцке услове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Западна Европа, стара курва

27.11.2017 10:14

Ма могу да га пу*е русима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија из Зворника

27.11.2017 10:16

Ово све Америка ради па људи зар није у интересу саме Европа дасе санкцие Русији укину висе стете је та Европа одтога имала ста они могу Русији одакле иде гас гориво све зиве сировине.

ОДГОВОРИТЕ