Успјешна посјета Абу Дабију

Предсједник Србије Александар Вучић заврšио је дводневну посјету Абу Дабију, речено је синоћ Тањугу у Кабинету предсједника Републике.

Србија 27.11.2017 | 09:17
Успјешна посјета Абу Дабију
Током посете је разговарао са шеиком Мохамедом бин Заједом ал Нахјаном о даљем унапређењу односа двеју земаља, о радовима на пројекту "Београд на води" и посјетио музејски град.
 
Тема састанка били су и заједнички послови у области енергетике и пољопривреде, могућности инвестирања УАЕ у Србију, као и наставак сарадње Србије и компаније "Етихад" кроз националног авио-превозника "Ер Србију".

Вучић је обавијестио шеика Мохамеда о напретку радова на заједничком пројекту "Београд на води", као и сарадњи у области енергетике и пољопривреде.

Вучић и шеик Мохамед говорили су и о наставку сарадње Србије и компаније Етихад кроз пословање националног авиопревозника Ер Србије.

Двојица саговорника сагласила су се да успех реформи и будућност развоја двеју земаља стоји, пре свега, у убрзаном развоју и унапређењу образовног система.

Шеик Мохамед бин Зајед понудио је Вучићу помоћ у размени добрих пракси из образовног система Емирата, који су познати по огромним улагањима у образовни систем, посебно у области високошколског образовања, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Двојица саговорника сагласила су се да је успех реформи и будућност развоја двеју земаља, пре свега, у убрзаном развоју и унапређењу образовног система.

Како је пренела новинска агенција Уједињених Арапских Емирата WАМ, шеик Мохамед је пожелио добродошлицу предсједнику Србије и са њим разговарао о начинима јачања сарадње у областима економије, трговине и развоја, као и актуелним регионалним и међународним питањима од заједничког интереса.

Састанку су, поред осталих званичника УАЕ, присуствовали и директор "Игл хилса" Мохамед Алабар, као и чланови делегације у пратњи предсједника Србије, преноси агенција Уједињених Арапских Емирата.

Велики број свјетских званичника, међу којима и предсједник Србије Александар Вучић, посјетили су музеј Лувр Абу Даби.

Како је пренијела је новинска агенција Уједињених Арапских Емирата WАМ, поред предсједника Србије, овај музеј посетили су данас и јуче и бахреински престолонаследник Салман бин Хамад Ал Калифа, шпански краљ Хуан Карлос И, принц Ендрју и принцеза Беатрис, војвода и војвоткиња од Јорка и бивша предсједница Ирске Мери Мекализ.

Током обиласка музеја Лувр Абу Даби, свјетски званичници су видели, између осталог, најзначајнија дјела која се налазе у овом музеју попут вазе увезене из Месопотамије из 5500 године прије нове ере, Крилатог змаја из Кине, портрет жене "Ла бел ферониер" Леонарда Да Винчија из француског музеја Лувр и друга.

Лувр Абу Даби је музејски град који комбинује традиционалну арапску инспирацију са савременим дизајном и инжењерским рјешењима.

(Тањуг)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Пикси

27.11.2017 08:43

Тужна је ово вијест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србска посла

27.11.2017 09:27

Купи садаку од Арапа и муслимана ( Срби их називају терористима ) !!!! Кад се траже паре нису терористи ? Како то да Путин не подјели коју милијардицу? Кунете се у Русију а вирите из гузице Арапа? Какао то мајку му?

Name

Ре

27.11.2017 10:20

Ја кажем да је тужно што је он уопште започео било шта са њима...посебно око продаје пољопривредног земљишта и Београда на води!

Name

ре

27.11.2017 13:14

Има ли која мрвица За Бају?

Name

ре ре

27.11.2017 13:14

Отисли по садаку, ваља зиму презивети!!

Name

све има своју цијену

27.11.2017 16:43

Нематеви појма засто је Вуциц био у посјети .

Name

Прле

27.11.2017 09:23

Миле не смије да зуцне кад Вуциц иде и трази пара и улагања од сеика. А да је неко други из Рс или БиХ ауууу то би био хаос. Спрема се ово спрема се оно, Арапи долазе итд итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.11.2017 10:44

Двоструки арсин као увијек долази из РС. Ако Бгд то ради то је ок. Ако Са ради то је драма. Ни један из опозиције се никад није противио МД ако пљује по БИХ .Ако Бакир било ста казе имају увијек коментар на то, Све само по себи говори.Продају лаж народу.Јер то народ хоце да чује.

Name

Ре ре

27.11.2017 12:58

Потписујем сваку.

Name

Последњи кинески цар

27.11.2017 11:35

Треба сарађивати са свима у свијет без било каквих предрасуда ако постоји обострани интерес за сарадњу. Код нас је проблем што смо скоро сви деформисани и што нам је свима основно занимање политика,патек онда како доћи до посла и хљеба,а себи смо узели за право да о тој политици знамо боље него ико у свијету. И већина коментара о било чему је црно-бијело,у обичним ситницима се тражи разлог да је то нешто уперено против народа, нације ,српства... Укратко ,неписмени смо и необразовани генерално гледајући.

ОДГОВОРИТЕ