Завршена бокс манифестација у "Арени"!

Београдска арена угостила је најбоље боксере Србије и асове из још двадесет земаља међу којима и селекције из Кине и Русије на 60. турниру "Златна рукавица“.

Остали спортови 26.11.2017 | 17:30
Завршена бокс манифестација у "Арени"!
Победу, односно „Златну рукавицу“ као најбољи такмичар овог турнира однео је боксер из БиХ Сандро Полетан који је у финалу победио Словенца Венка Аљаза 3:0.

Полетану су „Златну рукавицу“ уручили председник ОКС Божидар Маљковић и легенда српског бокса Мирко Пузовић.

Најбољи техничар је Душан Јањић коме је пехар уручио Драгомир Вујковићм легенда српског бокса. 

За најбољу селекцију на турниру проглашена је Србија. Најбољи домаћи боксер је Владан Бабић, а за најборбенији пар финала проглашени су Рус Владимир Узунијан и Драган Вељковић из Србије којима је пехаре уручио Дамир Шкаро освајач олимпијске медаље у Сеулу. 

Најбољи судија је Момчило Јаковљевић из Србије, а специјалну награду примио је и најбољи новинар бокса за дугогодишњи рад, љубав и посвећеност овом спорту у Србији Душан Васиљевић. 

Очекивано велико интересовање публике и спортске јавности за турнир „Златна рукавица“ који се први пут у његовој богатој историји одржао под сводовима бастиона српског спорта, у „Штарк Арени“, изнедрило је око 5000 љубитеља племените вештине који су уживо пратили финалне борбе. 

Финалу је присуствовао и председник организационог одбора „Златне рукавице 2017“ градоначелник Београда Синиша Мали, под чијим покровитељством се и одржавао овај спектакл. Захваљујући покровитељству Града Београда улаз је био бесплатан за све љубитеље племените вештине. 

Велико интересовање публике привукло је присуство легенди еx Yугославије. Мирко Пузовић је председник жирија, у коме су још великани ринга Драгомир Вујковић, Аце Русевски, Миливој Лабудовић, а посебно је изненађење долазак Дамира Шкара после 28 година. 

На финалу су присуствовале бројне личности из јавног, културног и спортског живота Београда. Међу бројим познатим личностима које су присуствовале овом спектаклу у Арени били су и тениски асови Ненад Зимоњић (са сином Леоном) и Филип Крајиновић, певач Саша Васић, глумац Слободан Стефановић.... 

Посебно интересовање побудио је наступ руског бокс аса Владимира Узуниана који је 3:0 победио репрезентативца Србије Драгана Вељковића. 

Легенда југословенског бокса Дамир Шкаро је одушевљен манифестацијом и борбама приказаним у Арени. 

"Ово је дефинитивно повратак правог бокса на просторе бивше Југославије. Сјајна организација, одличан бокс обећавају да је блистава будућност овог спорта у коме смо моје колеге и ја бележили светски вредне и признате резултате. После дуго времена видео сам се са друговима из репрезентације некадашње Југославије, са Русевским, Вујковићем, Пузовићем и Лабудовићем. 'Златна рукавица' је заиста златна, за њу смо се борили, тренирали, живели, она нас је после неколико деценија поново окупила и хвала јој на томе, тренуци за незаборав“, закључио је Шкаро.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар