Меси: Нејмар нас ојачао кад је отишао!

Најбољи фудбалер Барселоне Лионел Меси каже да је одлазак Бразилца Нејмара помогао "Блауграни" јер је након тога збила своје редове.

Фудбал 27.11.2017 | 17:00
Меси: Нејмар нас ојачао кад је отишао!
Меси је пре два дана освојио четврту "Златну копачку" за најбољег стрелца Европе, а након церемоније је причао и о томе како његова екипа игра и изгледа сада.

"Лепо је освојити овакво признање, али сам увек причао да ми приоритет никад нису биле индивидуалне награде. Волео бих да освојим још неку Лигу шампиона или титулу у ЛаЛиги, то су приоритет, али је лепо имати и 'златну копачку' код куће због значења које има", рекао је Меси. 

Он додаје да је Арда Туран који је требало да буде велико појачање одличан играч, али да нема среће због неконстантности која је потребна сваком играчу који жели да игра у првом тиму. 

"Играње с времена на време није исто као када се то ради сваког викенда. Компликовано је и зато Арда никада није могао да се ослободи. Ипак, добро је играо кад год је добио прилику и када је ту било имало континуитета", рекао је Меси. 

Посебно је било интересантно питање шпанских новинара у вези са променама Барсине игре након одласка Нејмара. 

"Дефанзивнија Барса? Одлазак Нејмара је узроковао да променимо наш начин игре. Изгубили смо велики потенцијал у нападу, али је продаја Нејмара такође ојачала наш одбрамбени аспект игре. Заштићенији смо у средини и као резултат долази ред што нас одбрамбено чини јачим", истакао је Меси.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар