"Путин треба да влада Европом"

У интервјуу за Финанциал Тимес бивши извршни директор шампионата Формула 1 Берни Еклстон рекао је да је руски предсједник човјек који га је највише импресионирао. Према ријечима британског бизнисмена, Владимир Путин би требало да влада Европом, јер испуњава своја обец́ања.

Свијет 26.11.2017 | 10:45
"Путин треба да влада Европом"
“Искрено говорец́и, мислим да је човјек који ме је највише импресионирао и који би требало да влада Европом — господин Путин, јер ако он обец́а да ц́е нешто урадити, он то и уради… Он је првокласна особа", признао је бизнисмен.

У одговору дописник новина се интересовао да ли Еклстон одобрава „склоност ка ауторитарности“, „недостатак толеранције према политичким противницима“ и "хомофобичну политику" руског предсједника и његове владе.

"Када сам ја ишао у школу, ако урадиш нешто погрешно, наставници би говорили: иди и узми књигу казни и штап. Иди код директора и да добијеш пар ц́ушки или нешто слично. Управо тиме се он (Путин) и бави", објаснио је Еклстон.

Новинар је коментарисао да својим изјавама бизнисмен "оправда репресије". Шта ако Руси који добију "неколико ц́ушки" нису учинили ништа лоше, вец́ су само жељели да искористе право да критикују свог вођу?

Био сам са Путином послије Олимпијаде (у Сочију) на врху планине. Имали смо састанак очи у очи и када смо ишли прилазили су нам људи да затраже од њега аутограм. Тако они мисле о њему“, одговорио је Еклстон.

У посљедње вријеме Еклстон наставља да „шокира“ британски естаблишмент. Конкретно, он је гласао за излазак земље из Европске уније и лијепо говори о раду америчког предсједника Доналда Трампа који је, према његовим ријечима, „много учинио за свијет“. Очигледно да због таквих изјава политички кругови његове домовине "одбацују“"овог бизнисмена, тврди Финациал Тимес.

(Спутњик)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

марија

26.11.2017 12:51

Наравно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реп

26.11.2017 22:28

Па да сви будемо сиротиња и куд онда Руси да бјеже из Њемачке их не мозе цовјек мотком истјерат.

Name

Хахахахаха

26.11.2017 14:11

Веома битно мишљење једног идиота који је (не могу да се начудим) нижи и од метарског Путина. Састанак два патуљка и изјава за предшколски узраст...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

26.11.2017 21:22

Ти ниси по одмерености свог коментара још на нивоу педагошког узраста.

Name

Путине

26.11.2017 16:31

Нисмо заинтересовани за твоје услуге.Оди у слободно време пецати рибу у сибир.

ОДГОВОРИТЕ