Рађа објаснио разлику између Србије и Хрватске...

Кошаркашка репрезентација Хрватске налази се у кризи дуги низ година, потврда тога долазила је више пута, а последњи "шамар" коцкастима десио се од Холандије.

Кошарка 27.11.2017 | 17:30
Рађа објаснио разлику између Србије и Хрватске...
Холанђани, који никада није постојала као нека кошаркашка нација, победила је Хрватску са 68:61 у квалфикацијама за Светско првенство и тако приредила највеће изненађењење.

Дино Рађа, легендарни хрватски кошаркаш, у најави овог дуела причао је у разлици између Србије и Хрватске, где је рекао у чему је суштина проблема код њих. 

У интервјуу за "Вечерњи лист", Рађу су питали зашто су Срби толико бољи од Хрвата, када су потекли из исте школе кошарке? 

"Код њих су њихове легенде попут Ивковића, Обрадовића, Маљковића, па сад и Саше Ђорђевића, наставиле да раде по црти те школе, док је код нас кошарку својевремено преузео судија који је од тога направио свој бизнис. И тако је било 20 година. Код њих се поштује то што легенде кажу и тога се држе, док када смо ми то покушали, били смо заустављени", рекао је Дино Рађа. 

Рађа је такође рекао да су они сада као да су слетели на месец и да се морају снаћи и градити испочетка. 

Хрватска се налази у групи са репрезентацијама Румуније, Италије и Холандије, а најбоље три селекције ће се пласирати у наредну фазу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар