Рођен спреман!

Иако није неко ко се сматра врхунским фудбалским мајсторем, Мауро Икарди одушевљава начином на који привлачи лопту на себе и немилосрдно тресе противничке мреже.

Фудбал 27.11.2017 | 14:00
Рођен спреман!
Нападач се не ствара, нападач се рађа. Голгетерски инстикт је нешто што поседујеш у себи, не можеш да га стекнеш тренингом и радом, једноставно или имаш или немаш осећај за гол. А Мауро Икарди га има!

Голгетер Интера није неко ко ће вас одушевити својим фудбалским умећем, баратањем лоптом или неким дриблингом. Одушевиће вас само чињеницом да је увек тамо где треба, тамо где ће пасти лопта или се одбити након карамбола у противничком петерцу. А када се одбије, будите уверени да је спреман да је закуца на право место. У онај део мреже који противнички дефанзивци и голман неће бити у стању да бране.

У досадашњи пет сезона постигао је 86 голова у Серији А, прошле чак 24, али тек сада када Интер личи на тим који може да се умеша у борбу за титулу, сав тај учинак добија на посебном значају. Лучано Спалети као искусни и лукави лисац уме да препозна тренутак у којем се налази фантастични Аргентинац. Његова екипа не блиста на терену, нема поигравања са противником и ванвременских потеза, али игра се на гол, на Икардија, на победу.

„Покушавам да будем сигуран да сам спреман када лопта пронађе мој пут. Уживам у фудбалу који играм“, поручује Аргентинац.

Многи Неразуре и даље не виде као некога ко фудбалски караван на Чизми може да заврши испред Наполија и Јувентуса, али када се погледа табела после 14 одиграних утакмица и види учинак од 11 победа и три ремија, јасно је да Интер иде путем који води ка великом резултату. Све то је комплетирао Икардијев учинак од 15 постигнутих голова у овој сезони, којим се може похвалити још само нападач Лација Ћиро Имобиле.

„Ми радимо свој посао, фокусирани смо на своје резултате и побеђујемо утакмице. Остали ривали знају да смо ту, притискамо их и уживамо у томе што смо преноћили као лидер на табели. Радимо добро већ неколико сезона, сада видмо плодове наше игре”, јасан је Икарди.

Када је Интер у уговор одличног голгетера ставио клаузулу од 110.000.000 евра многи су са подсмехом говорили да се ради о своти коју нико неће желети да плати. Међутим, то више не делује нимало нереално. Протеклих дана се појавила и информација да је Реал Мадрид спреман да активира клаузулу и приволи Икардија у своје редове. Он није желео да се разбацује великим изјавама, већ се фокусирао на своју игру, голове и Интерове резултате. Све то му у овом тренутку и те како полази за руком.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар