Бројке о којима се прича - Меси и гигантска плата!

Барса више не стрепи, Меси продужио уговор! Најбољи стрелац у историји Барселоне потписао нови уговор са Каталонцима.  Потписивањем новог уговора са Барселоном, Лео Меси поново постао најплаћенији фудбалер планете.

Фудбал 26.11.2017 | 21:00
Бројке о којима се прича - Меси и гигантска плата!
Крај саге!

Дан након што је освојио четврту "златну копачку" у каријери, Лео Меси потписао је нови уговор са Барселоном који ће га у овом клубу задржати до 2021. године, пошто му је претходни истицао на крају актуелне сезоне.

Дуго су из руководства клуба обећавали да је све договорено са Аргентинцем, али није било званичне потврде све до 25. новембра и фотографије која је обрадовала навијаче.

Новим уговором Барселона је "закључала" Месија на још четири године, а у уговор је убачена и "излазна клаузула" по којој може да промени клуб уколико неко понуди 700 милиона евра.

За сада није познато колико ће Лео Меси зарађивати по новом уговору, али не би било изненађење да је претекао Карлоса Тевеза на листи најплаћенијих фудбалера света (33 милиона евра годишње), док ово веровато значи и да је Барса испунила услове које је Аргентинац поставио.

А они се пре свега тичу улагања у тим током зимског прелазног рока... Можемо очекивати нови "напад" на Филипеа Кутиња из Ливерпула кога је Барса неуспешно "ловила" летос.

Меси је као 13-годишњак стигао у Барселону и за први тим дебитовао 2004. године. До сада је одиграо 602 утакмице, постигао 523 гола и освојио 30 трофеја. Такође, пута је понео и титулу најбољег фудбалера света "Балон д'Ор".

Одахнули су у Барселони, Меси остаје члан каталонског клуба до 2021. године!

Аргентинац је ове суботе у просторијама клуба постписао нови четворогодишњи уговор са клубом у који је дошао још као 13-годишњак, а на званичном сајту, од детаља потписаног споразума, наводи се само астрономска "излазна клаузула".

Клуб који плати 700.000.000 евра "откључаће" и преговоре са Месијем, а шпански медији дошли су у посед информација о томе колико ће нападач зарађивати.

Незванично, за потпис новог уговора, по такозваној "клаузули о лојалности" инкасираће 90 милиона евра, док ће на недељном нивоу зарађивати 740.000 евра. 

Односно, за четири и по наредне сезоне припашће му још 175 милиона евра.

Он је тако постао и најплаћенији играч данашњице пошто је прескочио Тевеза (Шангај Шенхуа).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар