Тајне успјеха Опре Винфри

Водитељка, глумица и продуценткиња Опра Винфри се сматра најутицајнијом женом на свету. Она је путем своје емисије инспирисала многе људе, те зарадила титулу краљице свих медија.

Свијет 25.11.2017 | 16:47
Тајне успјеха Опре Винфри
Опра Винфри је одрастала у сиромашном крају и често била жртва расизма. У тинејџерским годинама била је сексуално злостављена од свог рођака.

Али након свог бола, она је успела да оствари своје снове, те данас представља велику инспирацију женама широм света.

Позната водитељка је већ више пута у медијима причала о својим тајнама успеха, а ми вам преносимо седам најважнијих.

1. Пронађи свој сан

Оприна бака радила је као служавка, те је очекивала да ће њена унука да се бави истим послом. Њена највећа жеља је била да она пронађе добрз породицу у којој би могла да ради вредно, а да је цене и поштују. Али Опра је дубоко у себи знала да то није оно што жели. Слушала је унутрашњи глас и ослањала се на инстикт када је доносила сваку одлуку, и то ју је довело до правог места у животу.

2. Направи корак

Једном када пронађеш своје снове, време је да им се приближиш. Поставите себи питање: Шта је мој следећи корак? Онда га направи, и то ради непрестано све док не постигнеш свој циљ.

3. Уграби своју прилику

Опра не верује у срећу. Она сматра да све што вам се дешава у животу вас припрема за прави моменат који треба да дође. Треба да прихватите та искуства, како бисте уграбили своју прилику.

4. Можете да контролишете само себе

Шоу Опре Винфри је била једна од најпопуларнијих америчких телевизијских емисија деценијама уназад. Да би годинама одржала тај успех шоа, Опра је имала једноставан приступ према другим конкурентским емсијама: не губите време на њих.

Зато што не можете да контолишете друге, већ само себе. Ствар је у томе да се преиспитате шта ви можете да урадите.

5. Сви тражимо исту ствар

У својој емисији, Опра је давала људима једну ствар која је свима била потребна: саосећање. Оно потиче од њеног искреног уверења да се људи не разликују. Чак и након што је постала мијардерка, Опра је рекла да нема разлике између ње и њене публике. Осим чињенице да она понекад може да има боље ципеле.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар