"Јокићу – момци се угледају на тебе, буди лидер!"

Мајк Малоун, тренер Денвер Нагетса, жели од Николе Јокића да постане лидер овог тима, играч који ће предводити франшизу у наредним годинама.

Кошарка 26.11.2017 | 20:30
"Јокићу – момци се угледају на тебе, буди лидер!"
Тим из Колорада победио је Мемфис у ноћи између петка и суботе, а после меча Малоун је рекао како је неколико пута Јокићу казао како се други угледају на њега.

"Испред хотелске собе у Сакраменту сам му рекао: 'Слушај, сада нема Вилсона, Пола, или мене. То је сјајна прилика да направиш искорак и будеш лидер. Ови момци сада гледају у тебе'. Он је то прихватио те ноћи, и мисли да је то показао и у Хјустону. Кренуо је у правом смеру и поносан сам на њега", рекао је Малоун. 

Малоун је такође истакао да је још у Србији рекао Јокићу да мора да се припреми за ову сезону. 

"Када сам летос отишао у Србију рекао сам му да је његова ментална снага (чврстина) и како себе контролише у различитим ситуацијама веома важна за тим. Када ствари нису ишле на његову руку у прошлости, он се некако препуштао тим ситуацијама. Сада видим младог момка који учи како да се бори кроз тешке ствари, што није никада лако. Он се труди, напорно ради и прави напредак", рекао је Малоун. 

Јокић је прошле ноћи одиграо једну од најбољих партија ове сезоне и то против Марка Гасола који је познат као одличан дефанзивац. Јокић је меч завршио са 28 поена, 13 скокова и осам асистенција.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар