Фердинанд: Непрофесионално! Мурињо: Случајно!

Бивши капитен Манчестер јунајтеда оценио је да су "црвени ђаволи" изгубили меч у Базелу због тактичке недисциплине.

Фудбал 23.11.2017 | 20:45
Фердинанд: Непрофесионално! Мурињо: Случајно!
Манчестер јунајтед пропустио је шансу да не само обезбеди пласман у осмину финала Лиге шампиона, него и прво место у групи А, пошто је голом Ланга у 89. минуту изгубио од Базела 1:0.

Јунајтед је доминирао у првом полувремену, док је у наставку Базел имао неколико шанси пре него што је коначно казнио промашаје гостију.

"Црвени ђаволи" сада могу да заврше групу на трећој позицији, што би значило да ће од фебруара играти Лигу Европе, али за то је потребно да код куће изгубе од ЦСКА 7:0 и да Базел као гост победи Бенфику.

Дакле, иако пораз у претпоследњем колу групне фазе највероватније неће имати озбиљније последице, Рио Фердинанд је на телевизији "БТ Спорт" оценио да он није смео да се догоди.

"Мислим да је Јунајтеду у другом полувремену недостајала дисциплина. Играчи Базела успевали су да у таласима прођу везни ред Јунајтеда и да истакну претњу. Видели смо нешто што апсолутно није својствено Мурињовим тимовима, а то је непрофесионализам",прокоментарисао је дугогодишњи капитен екипе са "Олд Трафорда".

Португалски стручњак оценио је да нема потребе за тешким речима и свео образложење пораза мање-више на одсуство среће.

"У првом полувремену смо два пута излазили сами пред голмана, два пута погодили оквир гола, створили бројне шансе и требало је да до одмора буде 5:0 или 6:0. Међутим, противник је издржао и онда је нормално да је осетио да има шансу да нешто уради. На другој страни, ми смо између 75. и 80. минута стали, знајући да је и 0:0 резултат који нам одговара",рекао је Мурињо.

Он се присетио јесени 2013, када је са Челсијем на истом стадиону поражен идентичним резултатом. Тада је утакмицу решио Мохамед Салах голом у 87. минуту, а испоставило се да је тиме заслужио трансфер на Стамфорд Бриџ, само два месеца касније.

"Разлика је у томе што је Челси тада одиграо заиста слабо. Сада не могу да кривим моје играче. Мислим да када бисмо одиграли 10 оваквих утакмица, победили бисмо у девет, а у једној бисмо изгубили. То је била ова утакмица".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар