Просинечки, ипак, преузима БиХ?!

Роберт Просинечки поново се нашао међу најозбиљнијим кандидатима за новог селектора репрезентације БиХ.

Фудбал 23.11.2017 | 20:15
Просинечки, ипак, преузима БиХ?!
"Још данас сам овде у Азербејџану и сутра путујем за Загреб. Завршио сам ангажман на клупи националног тима ове земље и враћам се кући", рекао је Просинечки за Анадолију и додао:

"Пре неколико дана поново су ме контактирали из Фудбалског савеза БиХ и пристао сам на преговоре око преузимања босанскохерцеговачке репрезентације. Идуће седмице преговараћу са представницима Фудбалског савеза БиХ и онда ћу знати да ли смо се договорили."

Дакле, популарно званом "Жутом", из играчких дана између осталих првотимцу и Реал Мадрида и Барселоне, пропао је ангажман на клупи селекције Словеније.

"Не, нема ништа од ангажмана на клупи Словеније. Можеш слободно написати, причали смо и нисам се договорио са Словенцима. Кажем, драго ми је да ме Босна жели и можда се ускоро видимо у Сарајеву и почнемо сарадњу", причао је Просинечки у телефонском разговору за Анадолију.

На питање колико је извесно да би могао постати селектор БиХ, Просинечки, бивши члан стручног штаба фудбалске репрезентације Хрватске, као и тренер београдске Црвене звезде, те турског Кајзериспора, одговорио је:

"Зашто да не, када ме људи желе?! Звали су ме опет и тражили састанак. Зашто се не бисмо и договорили?! Видећемо... Босна и Херцеговина има добре играче, добру репрезентацију и може бити примамљив, сјајан изазов за сваког тренера."

На првобитном списку жеља ФС БиХ међу тројицом кандидата за наследника Мехмеда Баждаревића био је и Просинечки, уз Меха Кодра као "првог пика" и Амара Осима. Потом, Просинечки је преговарао и с неколико клубова, као и функционерима ФС Словеније, са којима се није договорио.

У међувремену, Комисија ФС БиХ за именовање селектора репрезентације, у саставу Ивица Осим, Душко Бајевић, Сеад Кајтаз и Звјездан Мисимовић, је већином гласова Извршном одбору ФС БиХ за новог селектора предложила Кодра.

Међутим, некада прослављени нападач славне Барселоне и актуелни тренер швајцарског Сервета није добио подршку представника из РС на седници ИО ФС БиХ одржаној 16. септембра у Зеници, те је ове седмице одустао од кандидатуре.

Седница Извршног одбора ФС БиХ на којој би, на основу новог предлога комисије, требао бити изабран селектор одржаће се почетком децембра.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар